Τρίτη 7 Ιουνίου 2022

Ένας ωκεανός, ένα κλίμα, ένα μέλλον - μαζί Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι 8 Ιουνίου 2022 -Συμμετοχή στην Εβδομαδα Μουσείων !

 



#OneOcean,

Ένας ωκεανός, ένα κλίμα, ένα μέλλον - μαζί
Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι 8 Ιουνίου 2022
Μια μέρα γιορτής που ωθεί τη δράση καθ' όλη τη διάρκεια του έτους για την προστασία του γαλάζιου πλανήτη μας

Με την ηγεσία του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Νέων της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών,

Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών 2022 διαμορφώνεται ως η πιο επιδραστική μέχρι σήμερα με δραστηριότητες, εορτασμούς, και άλλες εκδηλώσεις – διαδικτυακές και αυτοπροσώπως – προγραμματισμένες κατά τη διάρκεια του ωκεάνιου μήνα Ιουνίου.

Αναμένονται χιλιάδες εκδηλώσεις, οι οποίες φιλοξενούνται από ομάδες νέων, σχολεία, ενυδρεία, ζωολογικούς κήπους και επιχειρήσεις σε 150 χώρες. Συλλογικά, οι ενέργειές τους θα βοηθήσουν να επηρεάσουν τους παγκόσμιους ηγέτες υποστηρίζουν ισχυρή προστασία για τον κοινό μας ωκεανό καθώς λαμβάνουν αποφάσεις που οδηγούν στον ΟΗΕ.

Διάσκεψη Ωκεανού στη Λισαβόνα, Πορτογαλία στα τέλη Ιουνίου και Διάσκεψη του ΟΗΕ για τη βιοποικιλότητα στο Κουνμίνγκ της Κίνας προγραμματίζεται για αργότερα φέτος.

«Εμείς ως νέοι πρέπει να ενωθούμε για να φροντίσουμε τον πλανήτη μας και να ζήσουμε σε έναν πιο βιώσιμο τρόπο τρόπο», δήλωσε ο Nathany Herrera, μέλος του Συμβουλευτικού Συμβουλίου Νέων της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών από τη Βραζιλία,

«Οι λέξεις που μας καθοδηγούν είναι η συνεργασία και η ανθεκτικότητα. Συνεργασία γιατί δεν πρέπει βασιστείτε σε μερικούς ανθρώπους που ενεργούν τέλεια, αλλά σε εκατομμύρια ανθρώπους που ενεργούν ατελώς με δέσμευση στην πραγματική αλλαγή και να είμαστε ανθεκτικοί απέναντι σε αμέτρητα προβλήματα που δεν έχουμε ακόμη αντιμετωπίσει».

Για το 2022, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών ευαισθητοποιεί και υποστηρίζει το παγκόσμιο κίνημα προς προστατεύει τουλάχιστον το 30% των εδαφών, των υδάτων και των ωκεανών του κόσμου μέχρι το 2030 (30x30). Προστασία στο τουλάχιστον το 30% μέσω ενός δικτύου άκρως προστατευμένων περιοχών μπορεί να συμβάλει στη διασφάλιση ενός υγιούς ωκεανού και
κλίμα.

Οι νέοι πιστεύουν ότι είναι σημαντικοί αγγελιοφόροι για αυτό το κίνημα. «Η νεολαία σήμερα
είναι οι σημαιοφόροι της αλλαγής ενώ χρησιμεύουν ως φωνή για τους άφωνους, τους υπό εξαφάνιση είδη, το κλίμα και τα νερά», σχολιάζει η Syeda Areesha Fatima, Youth Advisory
Μέλος του Συμβουλίου από το Πακιστάν, «μπορούμε να παίξουμε κεντρικό ρόλο στη λήψη αποφάσεων και στο διάλογο, χρησιμεύει ως έμπνευση για τους άλλους».

Το Συμβουλευτικό Συμβούλιο Νέων, με 25 μέλη ηλικίας 16 - 23 ετών από 22 χώρες, παρέχει νέα και μοναδικές προοπτικές, ιδέες και συστάσεις για τη συγκέντρωση του κόσμου για τον ωκεανό και διατήρηση του κλίματος τον Ιούνιο και όλο το χρόνο.

Η Laura Maisvoreva, μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Νέων από τη Ζιμπάμπουε είπε, «Νέοι είναι βασικά για τη διασφάλιση ενός υγιούς πλανήτη στο μέλλον. Πρέπει να αναλάβουμε δράση τώρα για να αποτρέψτε περαιτέρω ζημιές στον πλανήτη και ενθαρρύνετε την αποκατάσταση και την αναζωογόνηση!».

Ο ιστότοπος WorldOceanDay.org χρησιμεύει ως πηγή για οποιονδήποτε και οποιονδήποτε επιθυμεί γιορτάστε και αναλάβετε δράση στις 8 Ιουνίου, την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών και οποιαδήποτε μέρα όλο το χρόνο.

Τα άτομα που επιθυμούν να συμμετάσχουν σε μια εκδήλωση κοντά τους ή στο διαδίκτυο μπορούν να αναζητήσουν τη βάση δεδομένων του εκδηλώσεις, δραστηριότητες και ανακοινώσεις που σχετίζονται με τη διατήρηση χρησιμοποιώντας τον Παγκόσμιο Χάρτη και ΕκδηλώσειςΗμερολόγιο.
«Είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικό να βλέπουμε πόσες αυτοπροσώπως και διαδικτυακές εκδηλώσεις λαμβάνουν χώρα αυτό
χρονιά για να γιορτάσουμε τον κοινό μας ωκεανό», δήλωσε η Samantha Gibb, Διευθύντρια της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών
Το Ocean Project, «Περισσότεροι άνθρωποι και οργανισμοί από ποτέ συνέρχονται
παγκοσμίως για να υποστηρίξουμε την προστασία τουλάχιστον του 30% των εδαφών, των υδάτων και των ωκεανών μας μέχρι το 2030».
Καινούργια φέτος, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών δημιούργησε έναν «Οδηγό Πώς να κάνετε» για να διευκολύνει την εκδήλωση
συντονιστές να ενσωματώσουν μια «πρόσκληση για δράση» για τους συμμετέχοντες που θα βοηθήσει στην προώθηση του 30x30
κίνηση. Όλα τα υλικά 30x30 και οι πρόσθετοι πόροι βρίσκονται στη διεύθυνση
WorldOceanDay.org/Πόροι συμπεριλαμβανομένων σχεδίων μαθημάτων που σχετίζονται με τον ωκεανό για παιδιά, εκτυπώσιμες αφίσες
και πανό, γραφικά μέσων κοινωνικής δικτύωσης, λογότυπα της Παγκόσμιας Ημέρας Ωκεανών και εμπορεύματα για εθελοντές.
Ενώ εκατομμύρια άνθρωποι θα γιορτάζουν και θα τιμούν τον ωκεανό μας στις 8 Ιουνίου, World Ocean Ημέρα, τα μέλη του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Νέων ενθαρρύνουν τη λήψη μέτρων για την προστασία και την αποκατάσταση του ωκεανού όλο το χρόνο.

«Οι νέοι οικολόγοι όπως εμείς πρέπει να ευαισθητοποιήσουν τους συνομηλίκους μας
καθώς και οι παλαιότερες γενιές», πρόσθεσε ο Yutong Yang, μέλος του Γνωμοδοτικού Συμβουλίου Νέων από την Κίνα,

«Αλλά αυτό δεν είναι αρκετό. Είναι καθήκον μας να βρούμε νέες και δημιουργικές λύσεις στα προβλήματα αντιμετωπίζουμε, και να οραματιστούμε και να εγκαινιάζουμε ένα υγιές μέλλον για τον πλανήτη μας δουλεύοντας μαζί παρά τις διαφορές μας - κάθε μέρα του χρόνου!».

###
Συντονίζεται και προωθείται διεθνώς από το The Ocean Project από το 2002, η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι μια ετήσιος εορτασμός στις 8 Ιουνίου καθώς και έκκληση για δράση για τη διατήρηση των ωκεανών καθ' όλη τη διάρκεια του έτους. ο

Τα Ηνωμένα Έθνη άρχισαν να αναγνωρίζουν επίσημα την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών ξεκινώντας το 2009. Αυτός ο εορτασμός μας ένας κοινός ωκεανός που μας συνδέει όλους φέρνει κοντά οργανώσεις και άτομα από ομάδες νέων, σχολεία, ενυδρεία, ζωολογικοί κήποι, μουσεία, επιχειρήσεις, ναυτιλιακές και τουριστικές βιομηχανίες, κρατικές υπηρεσίες, λάτρεις της ψυχαγωγίας, συμπεριλαμβανομένων δύτες, σέρφερ, ναυτικοί, κοινότητες πίστης και πολλά άλλα.

Ακολουθήστε την Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών στα κοινωνικά δίκτυα: Twitter @WorldOceansDay I Instagram @WorldOceanDay
I Facebook @WorldOceanDay I LinkedIn: World-Ocean-Da



Απολαμβάνουμε την αρχή του καλοκαιριού έως το τέλος του μήνα , στο πλαίσιο της #ΕυβδομάδοςΜουσείων με το θέμα της Ημέρας των Ωκεανών 2022,
*Ένας ωκεανός, ένα κλίμα, ένα μέλλον – μαζί*
Η Παγκόσμια Ημέρα Ωκεανών είναι 8 Ιουνίου 2022

Περισσότερα  στο τηλεφ 99398 και 6932755008 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :


Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, 
την ΠΡΑΞΙΣ .
 το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,
την Αστροπύλη
καί τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου