Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Με τον Ερχομό της Άνοιξης...


26-30 Μαρτίου 2012
Δράσεις της εβδομάδας

Με τον ερχομό της Άνοιξης πληθαίνουν οι επισκέψεις στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών. Την εβδομάδα που μας πέρασε επισκέφτηκαν το Μουσείο και παρακολούθησαν εκπαιδευτικά προγράμματα Δημοτικά, Γυμνάσια και Λύκεια.

Την Τετάρτη 28 Μαρτίου τα παιδιά της Δ΄ και Ε΄ τάξης του 7ου Δημοτικού Σχολείου Σερρών είχαν την ευκαιρία να περιηγηθούν στα εκθέματα του Μουσείου και να παρακολουθήσουν δύο παρουσιάσεις :

 1. Στα μονοπάτια του Ουρανού με οδηγό τον Ωρίωνα, το μεγάλο κυνηγό 2.The Billion Tree Campaign (Η εκστρατεία για εκατομμύρια δένδρα). Τις παρουσιάσεις έκανε η εκπαιδευτικός Βάσω Παπαθανασίου.


Το 1ο Γυμνάσιο Τριανδρίας Θεσσαλονίκης (Γ΄ τάξη) μας επισκέφτηκε την Πέμπτη 29 Μαρτίου και παρακολούθησε πρόγραμμα για την ακτιβίστρια και Νομπελίστα γυναίκα της Αφρικής Wangari Mattai, η οποία είναι και η εμπνευστής της καμπάνιας «The Billion Tree Campaign». 
ξενάγηση
Η ξενάγηση έγινε από τους Σταύρο Μερτζεμέκη και την Κατερίνα Εμμανουηλίδου.
Την παρουσίαση έκανε η Ελένη Πισώκα, Φιλόλογος-Ιστορικός.


Στο Μουσείο, την ίδια μέρα,  είχαμε την τιμή να δεχθούμε και να ξεναγήσουμε το Liceo Scientifico (Επιστημονικό Λύκειο) της Ασίζης από την Ιταλία. Το Λύκειο έχει αδελφοποιηθεί  με το Μουσικό Σχολείο Σερρών και με το 2o  Λύκειο Σερρών. 

Αναμνηστική φωτογραφ
Οι μαθητές μαζί με τους καθηγητές τους  ξεναγήθηκαν και θαύμασαν τον πλούτο και την ποικιλία των εκθεμάτων του Μουσείου.  





Το βιβλίο επισκεπτών
Με το τέλος της ξενάγησης προσφέρθηκαν σάντουιτς και αναψυκτικά ως δείγμα φιλοξενίας προς τους επισκέπτες μας από την Ιταλία. Τα σάντουιτς προσέφερε η επιχείρηση «Γατίδης» και τα αναψυκτικά ήταν προσφορά της κ.  Εμμανουηλίδου. 


Την Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012, η ΣΤ΄  τάξη του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σκοπού βρέθηκε στο Μουσείο για εκπαιδευτική  επίσκεψη.

 Θα ήταν παράλειψη να μην αναφέρουμε και την επίσκεψη μαθητών του Ειδικού Σχολείου Σερρών και τον ενθουσιασμό που προκάλεσε η επαφή με τα εκθέματα του Μουσείου.

Η εβδομάδα κύλησε με αίσθηση ικανοποίησης και χαράς που πήγαζαν από την βεβαιότητα ότι  το έργο  των φορέων που συμμετέχουν στις δράσεις «Πάμε …Μουσείο» και «Το Μουσείο …πάει σχολείο» ,καθώς και η προσφορά των εθελοντών έχουν  αντίκρισμα όχι μόνο στην τοπική κοινωνία αλλά και σε άλλες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακολουθούν οι φωτογραφίες των ημερών
εθελοντές


Τα πλούσια εκθέματα του Μουσείου έλκουν την προσοχή των μαθητών


Μαθητής υπογράφει στο βιβλίο επισκεπτών

Καθηγητής μπροστά στον κόσμο ...της νύχτας

Ο Σταύρος Μερτζεμέκης επί τω έργω

Καθηγητής και μαθήτρια του Επιστημονικού Λυκείου της Ασίζης (Ιταλία)


Η είσοδος του Μουσείου

εθελοντές, εκπαιδευτικοί και μαθητές

Εκπαιδευτική παρουσίαση για τη μέρα Δασοπονίας

Μαθητές παρακολουθούν το "The Billion Tree Campaign"

Add caption

Η κ.  Εμμανουηλίδου δίπλα στο κεντρικό έκθεμα

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας Θεσσαλονίκης ξεκινούν τη ξενάγηση

Μαθητές του 1ου Γυμνασίου Τριανδρίας μπροστά στα εκθέματα


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου