Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου 2021

Ο φυσικός πλούτος του κόσμου!

 


©Voegel aus Asien, Afrika, Amerika und Neuholland Nurnberg :J.J. Lechner,1850. biodiversitylibrary.org/page/47925967

Biodiversity Heritage Library απελευθερώνει 150.000 εικόνες από τη μαγεία του φυσικού κόσμου. Ένα περιεχόμενο συγκλονιστικό που αποτελείται από σκίτσα ζώων, ιστορικά διαγράμματα, βοτανικές μελέτες και διάφορες επιστημονικές έρευνες που συλλέγονται από εκατοντάδες χιλιάδες περιοδικά και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηρισμένη ως το μεγαλύτερο ψηφιακό αρχείο ανοιχτής πρόσβασης στον κόσμο, αφιερωμένο στον φυσικό κόσμο, η Biodiversity Heritage Library έχει ένα περιεχόμενο συγκλονιστικό που αποτελείται από σκίτσα ζώων, ιστορικά διαγράμματα, βοτανικές μελέτες και διάφορες επιστημονικές έρευνες που συλλέγονται από εκατοντάδες χιλιάδες περιοδικά και βιβλιοθήκες σε όλο τον κόσμο.

Σε μια προσπάθεια ανταλλαγής πληροφοριών και προώθησης της συνεργασίας για την καταπολέμηση της συνεχιζόμενης κλιματικής κρίσης, ο ιστότοπος διαθέτει μια συλλογή από περισσότερες από 55 εκατομμύρια σελίδες βιβλιογραφίας, μερικές από τις οποίες χρονολογούνται από τον 15ο αιώνα. Τουλάχιστον 150.000 εικόνες είναι διαθέσιμες για δωρεάν λήψη σε αρχεία υψηλής ανάλυσης.

Η βιβλιοθήκη προσφέρει επίσης μια ποικιλία εργαλείων, συμπεριλαμβανομένων των δυνατοτήτων αναζήτησης για την εύρεση ειδών με ταξινόμηση και μια επιλογή παρακολούθησης διαδικτυακών συνομιλιών που σχετίζονται με βιβλία και άρθρα από το αρχείο. Προσθέτοντας συνεχώς συλλογές για δημόσια χρήση, ο οργανισμός αυτή τη στιγμή εργάζεται σε ένα έργο για την προώθηση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τις σημειώσεις που διατίθενται από τα αρχεία Smithsonian Institution Archives, τις βιβλιοθήκες Smithsonian και το Εθνικό Μουσείο Φυσικής Ιστορίας.

https://www.biodiversitylibrary.org/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου