Τρίτη 13 Απριλίου 2010
Η Ημέρα του Ηλίου-Γης 2010 -Μαγνητικές θύελλες
Η Ημέρα του Ηλίου-Γης 2010 πραγματοποιείται από την ΝΑΣΑ και
αποτελείται από μια σειρά προγραμμάτων και γεγονότων που εμφανίζονται καθ' όλη τη διάρκεια του έτους και καταλήγει με έναν εορτασμό κοντά στην άνοιξη Equinox. Για την της Ημερα του ηλίου-Γης 2010, που έχει θέμα Μαγνητικές Θύελλες θα πάρουμε ένα ταξίδι στην καρδιά της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης και θα καταδείξουμε πώς ο μαγνητισμός, μια καθημερινή δύναμη που κινεί τις μηχανές, κολλά τις σημειώσεις στα ψυγεία μας, και κρατά την ηλεκτρική ενέργεια στα σπίτια μας διαδραματίζει έναν βασικό ρόλο στην κατανόηση του ήλιου και είναι αρμόδια για τις βιαιότερες εκρήξεις στο ηλιακό σύστημα - μαγνητικές θύελλες!
Η στρατηγική Ηλιος-γήινης ημέρας: Κατά τη διάρκεια των προηγούμενων δέκα ετών, η ομάδα ήλιος-γήινης ημέρας έχει συντονίσει την εκπαίδευση και το κοινό συμμετέχει στα γεγονότα που δίνουν έμφαση στην έρευνα και τις ανακαλύψεις ήλιος-γήινης με την υποστήριξη της NASA.
Το team' η στρατηγική της ΝΑΣΑ περιλαμβάνει τη χρησιμοποίηση των ουράνιων γεγονότων, όπως οι συνολικές ηλιακές εκλείψεις και η διέλευση της Αφροδίτης, καθώς επίσης και τον ήλιο-γήινη ημέρα κατά τη διάρκεια του Μαρτίου equinox, για να συμμετέχουν σχολεία ηλικίας Κ-12 και το κοινό στις διαστημικές δραστηριότητες, τις επιδείξεις, και τις αλληλεπιδράσεις της επιστήμης με τους διαστημικούς επιστήμονες.
Με αφορμή την εαρινή ισημερία, το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας συμμετέχει στον εορτασμό της ημέρας του ηλίου Γης 2010 την Παρασκευή 19 Μαρτίου και ώρα 10:00 το πρωί ,παρουσιάζοντας το εκπαιδευτικό πακέτο της NASA για παιδιά δημοτικού (Sun-Earth day 2010). Πρόκειται για ένα εκπαιδευτικό ταξίδι στην καρδιά της ηλεκτρομαγνητικής δύναμης με κυρίαρχο θέμα τις μαγνητικές θύελλες κάνοντας κατανοητό άλλη μια φορά τον καθοριστικό ρόλο του ήλιου στον πλανήτη Γη.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εθελόντρια επιστημονική συνεργάτη Μαρία Εμμανουηλίδου Msc, Παπαπαύλου Κωνσταντίνος
την Μαρία Καδή, Μπαλκούρη Μαρία τον Αγγελο Παστουρματζή, Γιώργο Γαννάκη με συντονίστρια το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών και Επιστημονική Υποστήριξη κ Μαρία Τερμεντζίδου
Πυγή http://www.astronomos.gr/selas.html
Η δράση τελεί με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής τηςUnesco
Εγγραφή σε:
Σχόλια ανάρτησης
(
Atom
)
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου