Τρίτη 13 Απριλίου 2010

Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας

Η 21η Μαρτίου έχει καθιερωθεί από τη διεθνή κοινότητα ως η Παγκόσμια Ημέρα της Δασοπονίας και συμπίπτει με την έναρξη του εαρινού ηλιοστασίου, δηλαδή την πρώτη μέρα της άνοιξης. Το δάσος έχει παίξει σημαντικό ρόλο στην εξελικτική πορεία του ανθρώπου, καθώς αποτέλεσε την πρωταρχική πηγή πρώτων υλών για αρκετές χιλιετηρίδες. Τα δασικά οικοσυστήματα της χώρας μας αποτελούν ένα μικρό θησαυρό όχι μόνο για μας τους Έλληνες αλλά και για όλους τους υπόλοιπους Ευρωπαίους.
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Δασοπονίας, τη Δευτέρα στις 22 Μαρτίου στις 10:00 το πρωί το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών καλωσορίζει την άνοιξη με την εκπαιδευτική παρουσίαση για το δάσος σε παιδιά του Δημοτικού.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα υποστηρίζεται από την εθελόντρια επιστημονική συνεργάτη τον κ Καλαιτζή Χρήστο Δασοπόνος την Μαρία Καδή, Μπαλκούρη Μαρία τον Αγγελο Παστουρμαντζή με συντονίστρια το τμήμα περιβάλλοντος του Δήμου Σερρών και Επιστημονική Υποστήριξη τις κ.κ Μαρία Τερμεντζίδου και Χατζητόλιου Θωμαή, Δασοπόνος

Η δράση τελεί με την αιγίδα της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής τηςUnesco

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου