Τετάρτη, 1 Μαρτίου 2017

#LoveForests: IDF 2017#LoveForests: IDF 2017 
Δημιουργήστε καμπάνια μέσα ΑΠΌ ΕΝΑ βίντεο!
Αξιολογήστε βίντεο από το τοπικό δάσος σας για τη Διεθνή Ημέρα των Δασών!
Τα δάση είναι εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος της φύσης! 
Είναι η μεγαλύτερη ανανεώσιμη πηγή ενέργειας στον κόσμο, παρέχοντας Στα άτομα  καύσιμο από ξύλο για να θερμάνουν τα σπίτια τους , να μαγειρέψουν τα γεύματα τους και να βράσουν το νερό. Αλλά ενεργοποιεί  επίσης τους ανθρώπους και με άλλους τρόπους - για παράδειγμα με την παροχή  τροφιμα απο το δάσος όπως τα μούρα και τα μανιτάρια - ή ακόμα και την επαναφόρτιση της ψυχολογίας  των ανθρώπων, παρέχοντας ένα μέρος για αναψυχή, την ειρήνη και την έμπνευση. 
 Για να γιορτάσει την Παγκόσμια Ημέρα Δασών στις 21 Μαρτίου με θέμα της φετινής χρονιάς, τα δάση και την ενέργεια, σας ζητάμε να βγειτε στο τοπικό δάσος σας - ή πάρκο, αν ζείτε σε μια πόλη - και να δημιουργησετε  ένα σύντομο βίντεο του εαυτού σας ( ή με τους φίλους σας) που να μας λέει πως το δάσος τους ενεργοποιεί. Μη διστάσετε να χρησιμοποιήσετε ένα smartphone ή οποιαδήποτε άλλη συσκευή βίντεο - δεν χρειάζεται να χρησιμοποιησετε επαγγελματικό εξοπλισμό!
Στο βίντεο  μην ξεχασετε να  να μας πειτε:
 • Πού είστε (το όνομα του δάσους και της χώρας)
 • Σε μια φράση, πώς το δάσος που ενεργοποιεί (βεβαιωθείτε ότι είναι βιώσιμη!)
 • Θυμηθείτε να ευχηθήτε σε όλους  Καλή Διεθνής Ημέρα των Δασών!
 • Παρακαλώ κρατήστε το βίντεο σε μόλις 30 δευτερόλεπτα, και να αισθάνονται ελεύθεροι και  χρησιμοποιήστε  τη μητρική σας γλώσσα!
Αφού έχετε κάνει το βίντεο σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι:
 1. Ανεβάσετε το βίντεό σας στο Twitter, Facebook, Instagram ή το YouTube 
 2. Στο κείμενο της θέσης σας, περιλαμβάνουν 
  • όπου θα καταγράφεται το βίντεο
  • η hashtags #IntlForestDay #LoveForests 
  • 21 του Μάρτη - η ημερομηνία της Διεθνούς Ημέρας των Δασών
  • Αν χρησιμοποιείτε το Twitter, παρακαλούμε ετικέτα @FAOForestry .
  • Π.χ: «Δάσος Μάου, στην Κένυα - #LoveForests #IntlForestDay 21η Μαρτίου @FAOForestry "
 3. Αξιολογήστε οποιαδήποτε στιγμή πριν από τις 21 Μάρτη!
Να θυμάστε ότι ο λογαριασμός social media σας πρέπει να είναι δημόσια, αν θέλετε να δούμε το βίντεο. 
Θα δεχθούμε τα αγαπημένα σας μέσω του  @FAOForestry , λογαριασμό Twitter, και για τη Διεθνή Ημέρα των Δασών στις 21 Μαρτίου, τα καλύτερα βίντεο θα πρέπει να εμφανίζεται στην ιστοσελίδα του FAO και του FAO κανάλια κοινωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, συμπεριλαμβανομένων  @FAOForestry ,  @FAOKnowledge ,  FAO Facebook  και  FAO Instagram !
Δεν έχουν κοινωνικό λογαριασμό των μέσων ενημέρωσης; Μπορείτε ακόμα να μας στείλετε το βίντεο σας και θα βεβαιωθείτε ότι είναι στο τρέξιμο για τα καλύτερα βίντεο που θα εμφανίζεται για την Παγκόσμια Ημέρα Δασών. Απλά συμπληρώστε αυτή τη φόρμα , πηγαίνετε στο  https://wetransfer.com , και στείλτε την φόρμα και τα βίντεο σας για να  idf@fao.org .
Βοηθήστε μας να εξαπλωθεί η λέξη για το πώς τα δάση ενεργοποιήσει τον κόσμο!                     Το Μουσείο καλεί τα σχολεία να δημιουργησουν το βιντεο και να το στείλουν και στο Μουσείο οπου θα τους περιμένουμε για να γιορτάσουμε μαζί την Ημέρα.
     Η συμμετοχή των σχολείων είναι δωρεάν.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 30-3-2017
    .Παράλληλα  πραγματοποιούνται  και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Βιοτόπων και του Δαρβίνου.
Ραντεβού στην γραμματεία 2321099395
Την ευθύνη των  εκπαιδευτικών  προγραμμάτων έχει  ο Όμιλος Σερρών για UNESCΟ τα τελευταία 8 χρόνια σε συνεργασία με την ΠΡΑΞΙΣ και την Αστροπύλη 
με τους .εθελοντές Κωνσταντίνα Τζόγα,Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, Μαρία Χατχηδημιτρίου με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, τους Ευρωπαίους εθελοντές,με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργο ΠεχλιβανίδηΤις δράσεις υποστηρίζει η Α/θμια εκπαίδευση Σερρών. 
 Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.gr, Εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣwww.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr. www.e-simerini.com,


 Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου