Κυριακή 12 Φεβρουαρίου 2017

Ακούστε τις φωνές των Νέων!!


Ήρθε η ώρα για όλους μας να ακούσουμε τις νεανικές φωνές!

                Στις 20 Δεκεμβρίου του 2013, κατά την 68η σύνοδό της, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών (ΓΣΗΕ) διακήρυξε την 3 του Μαρτίου, την ημέρα της υπογραφής της Σύμβασης για το Διεθνές Εμπόριο Απειλούμενων Ειδών της Άγριας Πανίδας και Χλωρίδας (CITES), ως Παγκόσμια Ημέρα Άγριας Ζωής των Ηνωμένων Εθνών για να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση προς των άγριων ζώων και φυτών στον κόσμο.   
Tο  ψήφισμα της ΓΣΗΕ  'όριζε  επίσης τη Γραμματεία της CITES ως διαμεσολαβητή για την παγκόσμια τήρηση αυτής της ειδικής ημέρας για την άγρια ζωή στο ημερολόγιο του ΟΗΕ.

Η Παγκόσμια Ημέρα Wildlife θα εορταστεί το 2017 με θέμα «Ακούστε τις νεανικές  φωνές."
 Δεδομένου ότι σχεδόν το ένα τέταρτο του παγκόσμιου πληθυσμού είναι ηλικίας μεταξύ 10 και 24, πρέπει να προσπαθήσουμε να ενθαρρύνουμε τους νέους ανθρώπους, να γίνουν μελλοντικοί ηγέτες ώστε με έντονες προσπάθειες να πιέζουν τους ιθύνοντες του κόσμου, να ενεργούν τόσο σε τοπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο για την προστασία της άγριας ζωής. 
Η εμπλοκή και η ενδυνάμωση των νέων είναι ψηλά στην ατζέντα των Ηνωμένων Εθνών και ο στόχος αυτός επιτυγχάνεται μέσω των  προγραμμάτων Νεολαίας  των διαφόρων οργανισμών του συστήματος των Ηνωμένων Εθνών, καθώς και του Απεσταλμένο του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένη για τη Νεολαία. 

Τον Σεπτέμβριο του 2016 συμβαλλόμενα μέρη της CITES που συγκεντρώθηκαν στο Γιοχάνεσμπουργκ, της Νότιας Αφρικής, κατά τη 17η σύνοδο της Διάσκεψης των Μερών (COP17) ενέκρινε το πρώτο CITES ψήφισμα σχετικά με «Νεολαία-Συνεργασία» - έκκληση για μεγαλύτερη εμπλοκή και την ενδυνάμωση της νεολαίας σ ανάλογα θέματα. 
Παγκόσμια Ημέρα Wildlife 2017 ενθαρρύνει τους νέους σε όλο τον κόσμο για να συσπειρώσουν  την αντιμετώπιση των εν εξελίξει σημαντικές απειλές για την άγρια ​​πανίδα συμπεριλαμβανομένης της αλλαγής του οικοτόπου, την υπερεκμετάλλευση.τήν παράνομη διακίνηση. Οι  νεολαίοι είναι οι φορείς της αλλαγής. Στην πραγματικότητα, βλέπουμε ήδη τις θετικές επιπτώσεις σε θέματα διατήρησης που  γίνονται από ορισμένους νέους ηγέτες της διατήρησης σε όλο τον κόσμο. 
Οι κυβερνήσεις, νομοθέτες, οι αξιωματούχοι επιβολής, οι τελωνειακοί υπάλληλοι και φύλακες του πάρκου σε όλη την κάθε περιοχή κλιμάκωση των προσπαθειών τους για την προστασία της άγριας ζωής.
 Είναι, επίσης, η ώρα  κάθε πολίτη, μικρός και μεγάλος, για την προστασία της άγριας ζωής και των βιοτόπων τους. να βοηθήσουν
 Όλοι έχουμε ένα ρόλο να διαδραματίσουν με. Συλλογικές δράσεις διατήρησης  μπορεί να είναι η διαφορά ανάμεσα σε ένα είδος επιβίωσης ή   εξαφάνιση 
Ήρθε η ώρα για όλους μας να ακούσουμε τις νεανικές φωνές

     Η συμμετοχή των σχολείων είναι δωρεάν.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 30-3-2017
    .Παράλληλα  πραγματοποιούνται  και τα εκπαιδευτικά προγράμματα των Βιοτόπων και του Δαρβίνου.
Ραντεβού στην γραμματεία 2321099395
Την ευθύνη των  εκπαιδευτικών  προγραμμάτων έχει  ο Όμιλος Σερρών για UNESCΟ τα τελευταία 8 χρόνια σε συνεργασία με την ΠΡΑΞΙΣ και την Αστροπύλη 
με τους .εθελοντές Κωνσταντίνα Τζόγα,Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, τους Ευρωπαίους εθελοντές,με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργο ΠεχλιβανίδηΤις δράσεις υποστηρίζει η Α/θμια εκπαίδευση Σερρών.  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.gr, Εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣwww.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr. www.e-simerini.com,


 Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου