Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Γιατί λύματα?;


Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των λυμάτων από τα σπίτια μας, τις πόλεις, τη βιομηχανία και τη γεωργία ρέει πίσω στη φύση, χωρίς να θεραπευθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν - ρυπαίνουν το περιβάλλον, και χάνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και άλλα ανακτήσιμα υλικά.
Αντί να σπαταλάμε τα λυμάτων, πρέπει να τα μειώσουμε και να επαναχρησιμοποιηθούν . Στα σπίτια μας, μπορούμε να  επαναχρησιμοποίησουμε τα  απόνερα για κήπους και σ οικόπεδα μας. Στις πόλεις μας, μπορούμε να θεραπεύσουμε και επαναχρησιμοποίησηουμε  λυμάτα για χώρους πρασίνου. Στον τομέα της βιομηχανίας και της γεωργίας, μπορούμε να θεραπεύσουμε και να ανακυκλώνοσουμε ,μ απαλλαγή για τα πράγματα όπως τα συστήματα ψύξης και άρδευσης.
Με την αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού πόρου, θα κάνουμε τον κύκλο του νερού να λειτουργούν καλύτερα για κάθε ζωντανό πράγμα. Και εμείς θα συμβάλεουμε στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης.

Ο Στόχο 6 στοχεύει  να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των μη επεξεργασμένων λυμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης του νερού και ασφαλή επαναχρησιμοποίηση.Σε παγκόσμιο επίπεδο, η συντριπτική πλειοψηφία του συνόλου των λυμάτων από τα σπίτια μας, τις πόλεις, τη βιομηχανία και τη γεωργία ρέει πίσω στη φύση, χωρίς να θεραπευθούν ή να επαναχρησιμοποιηθούν - ρυπαίνουν το περιβάλλον, και να χάσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά και άλλα ανακτήσιμα υλικά.
Αντί να σπαταλάμε λυμάτων, πρέπει να μειώσουμε και να επαναχρησιμοποιηθεί. Στα σπίτια μας, μπορούμε να την επαναχρησιμοποίηση απόνερα για κήπους και οικόπεδα μας. Στις πόλεις μας, μπορούμε να θεραπεύσουμε και επαναχρησιμοποίησης λυμάτων για χώρους πρασίνου. Στον τομέα της βιομηχανίας και της γεωργίας, μπορούμε να θεραπεύσουμε και να ανακυκλώνουν απαλλαγή για τα πράγματα όπως τα συστήματα ψύξης και άρδευσης.
Με την αξιοποίηση του πολύτιμου αυτού πόρου, θα κάνουμε τον κύκλο του νερού λειτουργούν καλύτερα για κάθε ζωντανό πράγμα. Και εμείς θα συμβάλει στην επίτευξη της βιώσιμης ανάπτυξης Στόχο 6 στόχο να μειώσει κατά το ήμισυ το ποσοστό των μη επεξεργασμένων λυμάτων και την αύξηση της ανακύκλωσης του νερού και ασφαλή επαναχρησιμοποίηση.

Τι είναι η Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό;

Παγκόσμια Ημέρα Νερού, στις 22 Μαρτίου κάθε χρόνο, είναι σχετικά με τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης του νερού. Σήμερα, υπάρχουν πάνω από 663 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν χωρίς ασφαλή παροχή νερού κοντά στο σπίτι, περνώντας ατέλειωτες ώρες αναμονής ή πεζοπορία σε απομακρυσμένες πηγές, και την αντιμετώπιση των επιπτώσεων στην υγεία από τη χρήση μολυσμένου νερού.

Η βιώσιμη ανάπτυξη Στόχοι, που ξεκίνησε το 2015, περιλαμβάνει ως στόχο να εξασφαλίσει ο καθένας έχει πρόσβαση σε ασφαλές νερό μέχρι το 2030, καθιστώντας το νερό ένα βασικό ζήτημα στον αγώνα για την εξάλειψη της ακραίας φτώχειας.

Το 1993, η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών έχει οριστεί επίσημα 22 Μαρτίου ως Παγκόσμια Ημέρα για το Νερό. Παγκόσμια Ημέρα Νερού συντονίζεται από το UN-Water, σε συνεργασία με τις κυβερνήσεις και τους εταίρους.


Η συμμετοχή των σχολείων είναι δωρεάν.
Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 30-3-2017
    Ραντεβού στην γραμματεία 2321099395
Την ευθύνη των  εκπαιδευτικών  προγραμμάτων έχει  ο Όμιλος Σερρών για UNESCΟ τα τελευταία 8 χρόνια σε συνεργασία με την ΠΡΑΞΙΣ και την Αστροπύλη 
με τους .εθελοντές Κωνσταντίνα Τζόγα,Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, Μαρία Χατχηδημιτρίου με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, τους Ευρωπαίους εθελοντές,με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργο Πεχλιβανίδη

Τις δράσεις υποστηρίζει η Α/θμια εκπαίδευση Σερρών. 
Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.gr, Εφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣwww.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr. www.e-simerini.com,


 Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου