Παρασκευή, 9 Οκτωβρίου 2015

Διεθνής ημέρα για τη μείωση των καταστροφών: η περίπτωση της ΑϊτήςΔιεθνής Ημέρα για τη Μείωση των Καταστροφών πραγματοποιείται κάθε 13 Οκτωβρίου.
Η εστίαση του θέματος για το 2015 είναι *Παραδοσιακή, αυτόχθονες και τοπικές γνώσεις*
Θα αναληθεί η συμβολή της σύγχρονης επιστήμης και η ενίσχυση της προσαρμοστικότητας των ατόμων και των κοινωνιών.
 Επίσης η επίτευξη σημαντικής μείωσης της θνησιμότητας και οικονομικές απώλειες σε βασικούς στόχους του πλαισίου Σεντάι για μείωση του κινδύνου καταστροφών 2015 - 2030. Το πλαίσιο Σεντάι επιδιώκει να προωθήσει τη μεγαλύτερη δράση για τη διαχείριση όχι μόνο των καταστροφών, αλλά και των κινδύνων καταστροφών.
Παρουσίαση η καταστροφή της Αιτής  http://www.unisdr.org/2015/iddr/

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα  εντάσσεται  *Το σχολείο πάει ...Μουσείο* για την καινούργια σχολική χρονιά 2015-2016 που πραγματοποιεί ο Όμιλος Σερρών για UNESCO στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών Ο.Π.Α.Π.Κ.Α .
    *Το σχολείο πάει ...Μουσείο* υποστηρίζει ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με την ΠΡΑΞΙΣ την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ, τους στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών. 
Είσοδος ελεύθερη
Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395
Διάρκεια προγράμματος 30-10-15

Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Ακης Μακαράς τους Ευρωπαίους εθελοντές   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου.

     Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.grwww.e-simerini.com,
 www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


Τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα του έτους 2015 που πραγματοποιεί ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  στο Μουσείο αφιερώνονται στα *70 χρόνια από της ιδρύσεως της UNESCO τo 1945*


 Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας
Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου