Πέμπτη 22 Οκτωβρίου 2015

Ας γνωρίσουμε την παλιοντολογία!


Ημέρα ορυκτών

Είστε ένας επίδοξος παλαιοντολόγος; Αν ναι, ίσως θα θέλατε να συναντήσετε μερικούς από τους ανθρώπους που μελετούν τη διατήρηση απολιθωμάτων για τα προς το ζην. Έχουμε μια αυξανόμενη συλλογή από συνεντεύξεις με τους παλαιοντολόγους στην Εθνική ορυκτά Page
 Mπορείτε να δείτε μια ποικιλία των εργασιών που  αυτοί οι επιστήμονες κάνουν
Το 2015 το έργο τέχνης Εθνική Ημέρα Fossil διαθέτει ένα αινιγματικό προϊστορικό θηλαστικό γνωστό ωςchalicothere (προέρχεται από την ελληνικές λέξεις που σημαίνουν «θηρίο χαλίκι»), ένα μεγάλο φυτοφάγα, που απεικονίζεται σε ένα Μειόκαινου λειμώνες λιβάδι. 
Η σκηνή είναι μια εξιδανικευμένη αναπαράσταση της Καινοζωική εποχής ζωής και τοπία, που είναι το θέμα για το 2015 της  Ημέρας  των ορυκτών Κάθε μήνα, ένα διαφορετικό Καινοζωική οικοσύστημα και οι σχετικές με τα ζώα και τα φυτά θα παρουσιάζονται στην ιστοσελίδα της Ημέρας των ορυκτών. Για να μάθετε περισσότερα σχετικά με την chalicothere, μαζί με μερικά από τα σύγχρονα ζώα και τα φυτά, θα βρείτε στην  ιστοσελίδα  τον Φεβρουάριο, όταν θα διατέθουν ο Αχάτης  ορυκτό  στο ΕθνικόΜουσείο περισσότερα .
Πρόγραμμα για τα παιδιά στο https://nature.nps.gov/geology/nationalfossilday/kids.cfm

*Το σχολείο πάει ...Μουσείο* υποστηρίζει ο Όμιλος Σερρών για UNESCO με την ΠΡΑΞΙΣ την ΑΣΤΡΟΠΥΛΗ, τους στο Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών. 
Είσοδος ελεύθερη
Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395
Διάρκεια προγράμματος 30-10-15

Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Ακης Μακαράς τους Ευρωπαίους εθελοντές   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου.

     Χορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.grwww.e-simerini.com,
 www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


Τα εκπαιδευτικά πρόγραμμα του έτους 2015 που πραγματοποιεί ο Όμιλος Σερρών για UNESCO  στο Μουσείο αφιερώνονται στα *70 χρόνια από της ιδρύσεως της UNESCO τo 1945*


 Με την αιγίδα της

Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου