Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2019

Oι μύγες χρειάζονται δράση διατήρησης όπως και πολλές πεταλούδες ή μέλισσες.....

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενοΦτηνά οικοσυστήματα
Μπορείτε να βρείτε μύγες σε κάθε βιότοπο εκτός από την ανοιχτή θάλασσα. Υπάρχουν μύγες στις κορυφές των ψηλότερων βουνών μας και στην ακτή, και σε κάθε βιότοπο ενδιάμεσα. 
Οι υγρότοποι και οι δασικές εκτάσεις τείνουν να έχουν τα περισσότερα είδη. Οι παράκτιοι βράχοι, οι αμμόλοφοι, οι πευκοδάσους, οι πηγές και τα αρχαία δέντρα είναι μεταξύ των οικοτόπων που έχουν μεγάλο αριθμό σπάνιων ειδών. 
Οι συνήθειες σίτισης των προνυμφών μύγας (που συνήθως ονομάζονται σκουλήκια) ποικίλλουν σε μεγάλο βαθμό, κυμαινόμενοι από την κατανάλωση νεκρού ξύλου και μυκήτων, εξόρυξης μέσα σε φύλλα ή μίσχους, θηρευτών στο έδαφος ή βρύα, σαρωτές στις φωλιές μυρμηγκιών, μέλισσες ή σφήκες, των σκαθάρια του φλοιού και ακόμη και των παρασίτων μέσα στα σώματα των κάμπιων και των σαλιγκαριών. Η λίστα φαίνεται σχεδόν ατελείωτη!
Ένα Εγχειρίδιο Dipterist θα σας πει πολλά περισσότερα σχετικά με αυτό. (Δημοσιεύθηκε από την Εταιρεία Ερασιτεχνικών Ενδομολόγων το 2010 (2η έκδοση)
Έτσι, οι μύγες χρειάζονται δράση διατήρησης όπως και πολλές πεταλούδες ή μέλισσες. Οι χώροι τους χρειάζονται προστασία και συχνά απαιτούν την ενεργό διαχείριση για να διατηρήσουν σημαντικά χαρακτηριστικά, όπως καλές θέσεις για την ανάπτυξη των προνυμφών ή λουλούδια για ενήλικες για να τρέφονται.
Στα μέσα της δεκαετίας του 2000 εντοπίστηκαν στο βρετανικό πρόγραμμα δράσης για τη βιοποικιλότητα 36 είδη ιπτάμενων ειδών που απαιτούν ειδική ενέργεια διατήρησης για να αποφευχθεί η εξαφάνισή τους. Τα είδη αυτά αναγνωρίζονται σήμερα ως είδη βασικής σημασίας για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας σε κάθε μία από τις τέσσερις χώρες του Ηνωμένου Βασιλείου όπου συμβαίνουν. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σχετική νομοθεσία και πλήρη κατάλογο τέτοιων ειδών, ανατρέξτε στην κοινή Επιτροπή Διατήρησης της Φύσης της κυβέρνησης .


Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 15-2- εως 30 -2-2019 
Δωρεάν είσοδος
 Τηλέφωνο 23210 99395
Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 12 χρόνια o Όμιλος Σερρών


για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την 
ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 

  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

    YOURS logo


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου