Σάββατο, 15 Ιουνίου 2013

Tο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Σερρών φοράει για 2η χρονιά τα καλοκαιρινά του!


Ξεκινούν από 1 Ιουλίου τα *Summer Green Meeting* για παιδιά ηλικίας    6-12 ετών!
Οι εγγραφές ξεκίνησαν!
......και μην νομίζετε ότι τα "μεγάλα παιδιά" θα μείνουν παραπονεμένα...! Ετοιμάστηκαν φανταστικά workshop τις ίδιες χρονικές περιόδους για ηλικίες 13-18 ετών !!!
Μαζευτήκαμε όλα τα έντομα  από όλα τα μέρη και ετοιμάσαμε στο μουσείο το σπίτι μα.ς  Ελάτε να μας βρείτε, να διασκεδάσουμε μαζί μαθαίνοντας καινούρια πράγματα μέσα από εικόνες και βίντεο
Θα σας περιμένει η μεγάλη ομάδα από τις πεταλούδες που ετοίμασαν καινούργια πολύχρωμα ρούχα από την τελευταία κολεξιόν που σχεδίασε  η οικοδέσποινα του Μουσείου Αλκυόνα παίρνοντας από την NASA-Edu υλικό.
Συνέθεσε  η μεγάλη φάλαινα μια γιορτή για τα 75 χρόνια του  Jean-Michel Cousteau's Ocean Futures Society. Μια  ιστορία του  θαλασσόκοσμου των ωκεανών βάζοντας το μικρό  φαλαινάκι να τραγουδήσει  το καινούργιο της τραγούδι .
Θα γιορτάσουμε την 7η Αστροβραδιά, ακούγοντας την ιστορία του γιατρού που διηγείτο πως έφθασε στο νοσοκομείο ο πλανήτης γη, και τι κάνει τώρα που  είναι στην εντατική με μεγάλο πυρετό.

Και θα κλείσουμε το καλοκαίρι με την υποστήριξη των 22 αρκούδων που βρίσκονται στην Μογγολία όπου ο μεγάλος γιατρός του Μουσείου  προσπαθεί  εδώ και 1 μήνα να τις πείσει να έρθουν στο νοσοκομείο  για να γίνουν γρήγορα καλά ο Baattar η  Itgel και ο  Βatrakh

Τα βράδια θα καθόμαστε παρέα να κοιτάμε τον ουρανό και να μετράμε τα αστέρια που πέφτουν, θα μάθουμε από που προέρχονται και πως λέγονται.
Και θα μάθουμε ουρανογραφία αλλά και να βγάζουμε τις αστροφωτογραφίες μας!
Σας περιμένουμε σύντομα,
Η Αλκυόνα ,η οικοδέσποινα του Μουσείου!"
Όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του Μουσείου παρακαλούμε να κλείνουν ραντεβού γιατί την κάθε συνάντηση θα έχει το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων  10 άτομα. Όλα τα προγράμματα είναι δωρεάν.
Τηλέφωνα επικοινωνίας 23210-99395 και 6932755008
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών και καλό θα είναι να υπολογίζουν οι συνοδοί ότι μπορούν να το πραγματοποιήσουν ως εκδρομή.
Μπορούν να συμμετέχουν και στα τέσσερα προγράμματα η ίδια ομάδα.

Στόχος του Μουσείου είναι η δημιουργία *Club Νέων* κατά θεματολογία, ώστε στην πορεία του χρόνου να γίνουν οι πρεσβευτές του Μουσείου.
Οι συνοδοί μπορούν να καθίσουν στο καινούργιο χώρο εστίασης που βρίσκετε δίπλα στο Μουσείο, το οποίο έχει ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Το *Καλοκαίρι στο ….Μουσείο* ξεκινά στις 1 Ιουλίου έως 31 Αυγούστου 2012
οι θεματικές ενότητες είναι

1-15 Ιουλίου  Τα έντομα της ημέρας…... σας καλούν στο πάρτι τους. Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA Edu για τα έντομα

16-31 Ιουλίου  *Τι συμβαίνει στον ωκεανό* .Παρουσιάζετε η βιοποικιλότητα ..τα είδη φυτών και ζώων της θάλασσας του Jean-Michel Cousteau

1-15 Αυγούστου *O πλανήτης γη …… στην εντατική*                                Εκπαιδευτικό πρόγραμμα της NASA Edu για την Κλιματική αλλαγή

16-31 Αυγούστου * Ελάτε να σώσουμε τον  Baattar την Itgel και τον Βatrakh
Την ιστορία των τελευταίων 22 Αρκούδων από την Μογγολία θα γνωρίσουν οι συμμετέχοντες και τι μπορεί να κάνει ο καθ ένας μας για να σωθούν.

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΔΩΡΕΑΝ
Για την κάθε ενότητα θα επαναληφθεί η ενημέρωση. Και τα 4 προγράμματα είναι της NASA Edu

*Οι δράσεις  υποστηρίζεται από τους εθελοντές φορείς :

Την ευθύνη των εκπαιδευτικών προγραμμάτων έχουν  ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η ΠΡΑΞΙΣ η Εθελοντές 2011,το Club Νέων της UNESCO Σερρών .
Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Βίκη Καψάλη Στέλλα Παπούλια , με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίων Πατιά ,Ανδρέας Καμελίδη και του Ευρωπαίους εθελοντές, Jitka Bouskova Juliette Delef ,Erik Piana, Andre Castro Martinez με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα.
Χορηγοί επικοινωνίας Πρόοδος, www.serresparatiritis.gr,www.rodonfm.net www.aposerres.gr
Με την αιγίδα της

 


       

 Η δράση εντάσσετε στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020


Και στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου