Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Το αόρατο σύμπαν…. Η Αστρονομία... στη ζωή μας

Μπορείτε να μετρήσετε τα αστέρια;
Μήπως τους πλανήτες;
Σίγουρα όμως μπορείτε τους μετεωρίτες!
 Όχι; …..Εμείς σας προσκαλούμε να ρθείτε στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας να τους βρούμε και να τους παρατηρήσουμε μαζί.
 Θα μάθουμε πως γεννιούνται και πεθαίνουν τα αστέρια και τί τρώνε οι μαύρες τρύπες! Θα παρατηρήσετε τον ουρανό και το φεγγάρι μέσα από το τηλεσκόπιο και ποιός ξέρει, ίσως να είστε ένας από τους λίγους τυχερούς που με τη βοήθειά μας θα ανακαλύψουν το δικό τους αστεροειδή και θα του δώσουν το όνομά τους!
Τέλος, οι πρώτοι 15 αστεροειδείς που θα βρείτε θα εκθέτονται στο μουσείο μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2012! Σας περιμένουμε!

Συνεχίζετε η πιλοτική δράση *Καλοκαίρι στο….Μουσείο * με τα εκπαιδευτικά προγράμματα στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών που ξεκίνησε πιλοτικά στις αρχές Ιουλίου .
  
*Το αόρατο σύμπαν…. Η Αστρονομία... στη ζωή μας*  
 Θα  διαρκέσει από τις 1 ως15 Αυγούστου συνδέοντας το με την 6η  Αστροβραδιά που πραγματοποιείτε στις 3-4 Αυγούστου στην Άνω Βροντού από την Αστροπύλη www.astropyli.org

Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα θα υποστηρίξουν οι εθελοντές του Μουσείου Ευαγγελία Ιωαννίδου, ο Χαράλαμπος Δαυίδ και η Τατιάνα Αγγελίδου και θα παρουσιάσει υλικό από την ΝΑΣΑ και την ESA

Η κ Ευαγγελία Ιωαννίδου παρακολούθησε στις αρχές Ιουλίου το Summer School  που πραγματοποιήθηκε από το Πανεπιστήμιο  Κρήτης με υποστήριξη  του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας του Ηρακλείου και την Γερμανική Σχολή, έχοντας  την αιγίδα της UNESCO ,με θέμα τα εκπαιδευτικά προγράμματα στα παιδιά για την Αστρονομία και Μουσεία.

 H διάρκεια του εκπαιδευτικού προγράμματος είναι περίπου 2 ωρών

Όσοι θα ήθελαν να συμμετέχουν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα του 3ου κύκλου του Μουσείου παρακαλούμε να κλείνουν ραντεβού γιατί η κάθε συνάντηση θα έχει το μέγιστο αριθμό συμμετεχόντων  10 άτομα.

Τηλέφωνα επικοινωνίας 23210-99395 και 6932755008, 6978924933  
Το πρόγραμμα είναι διάρκειας περίπου 2 ωρών και καλό θα είναι να υπολογίζουν οι συνοδοί ότι μπορούν να το πραγματοποιήσουν ως εκδρομή.
Μπορούν να συμμετέχουν και στα τέσσερα προγράμματα η ίδια ομάδα. Στόχος του Μουσείου είναι η δημιουργία *Club Νέων* κατά θεματολογία, ώστε στην πορεία του χρόνου να γίνουν οι πρεσβευτές του Μουσείου

Οι συνοδοί μπορούν να καθίσουν στο καινούργιο χώρο εστίασης που βρίσκετε δίπλα στο Μουσείο, το οποίο έχει ειδικές τιμές για τους συμμετέχοντες στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.

Μπορούν να κλείσουν από την Αστική συγκοινωνία, το μικρό λεωφορείο και να έρθει να τους πάρει από την γειτονιά τους με 1 ευρώ στο πλαίσιο του προγράμματος του για την Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη.

. *Οι δράσεις  υποστηρίζεται από τους εθελοντές φορείς :
τον Όμιλο Σερρών για  UNESCO, την ομάδα *Σέρρες Εθελοντές 2011*,την Αστροπύλη Σερρών, την PRAXIS με υποστηρικτή τον κ Κ Βαβαλέκα και χορηγούς επικοινωνίας το www.rodonfm.net  και  www.aposerres.gr

Οι δράσεις του Μουσείου έχουν την αιγίδα της 

 
και εντάσσει τις δράσεις του στην

 Δεκαετία της Βιοπικιλότητας 2011-2020 
 

Και στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου