Παρασκευή 6 Ιουλίου 2012

Σώστε τον *Aquila Chrysaeto*



Κάνω κλικ και υπογράφω: http://www.gopetition.com/petitions/%CF%83%CF%8E%CF%83%CF%84%CE%B5-%CF%84%CE%BF-%CF%87%CF%81%CF%85%CF%83%CE%B1%CE%B5%CF%84%CF%8C-save-the-aquita-eagl.html





Σώστε το Χρυσαετό - Save the Aquita Eagle

Petition published by Anonymous on Jun 01, 2012
4 Signatures 

Target: Local and worldwide communities
Region: Greece

Petition Background (Preamble):

Eνώ ο χρυσαετός μας δίνει την εντύπωση πως με τις εκπληκτικές του ικανότητες δεν έχει να φοβάται κανέναν, στην περιοχή μας παρατηρείται σταδιακή μείωση του πληθυσμού τους. Μόλις 2 ζευγάρια χρυσαετών υπάρχουν αυτή τη στιγμή στο Νομό μας. Φυσικά με την εξαφάνιση των πτηνών αυτών έχει επηρεαστεί δραματικά ολόκληρη η διατροφική αλυσίδα, γεγονός ιδιαίτερα ανησυχητικό.

Παρ’ όλο που είναι είδος που προστατεύεται από το νόμο, κινδυνεύει να αφανιστεί εξαιτίας του πλήθους λαθροκυνηγών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή αλόγιστα και χωρίς να κάνουν διακρίσεις, να δείχνουν οίκτο και να σέβονται το μεγαλείο της φύσης. Αυτή η έντονη κυνηγετική δραστηριότητα δεν απειλεί μόνο αυτά τα πτηνά αλλά έχει σχεδόν εξαλείψει και μεγάλο αριθμώ ζώων με τα οποία τρεφόταν ο αετός. Σαν αποτέλεσμα, το πτηνό δυσκολεύεται εξαιρετικά να βρει τροφή και συχνά ταξιδεύει μεγάλες αποστάσεις, ακόμα και εκεί που υπάρχει ανθρώπινη παρουσία, και να επιτίθεται κοπάδια ιδιόκτητων ζώων.

Άλλος ένας σημαντικότατος παράγοντας που συντέλεσε στη μείωση του πληθυσμού των χρυσαετών είναι η μόλυνση του περιβάλλοντος και η αλλοίωση των περιοχών στις οποίες θα έχτιζε, φυσιολογικά τη φωλιά του, κάτι το οποίο σπάνια είναι πλέον εφικτό.

Petition:

Η τελειότητα της σωματικής κατασκευής του χρυσαετού, η τόλμη του και η δύναμή του έκαναν τους ανθρώπους να θαυμάσουν αυτό το υπέροχο πτηνό και να το υμνήσουν με αναρίθμητους τρόπους. Ας συνεχίζουμε να το θαυμάζουμε και να το σεβόμαστε επιτρέποντάς του να ζει και να πετά περήφανος στους ουρανούς της περιοχής μας αλλά και όλου του κόσμου. Βοηθήστε μας να τον βοηθήσουμε!


The Σώστε το Χρυσαετό - Save the Aquita Eagle petition to Local and worldwide communities was written by Anonymous and is in the category Animal Welfare at GoPetition. Contact author here.Petition tags: 
Tell | Map | Signatures | Views | Bookmark | Banners | Link | Tip Jar | Sponsor
Click here to Like this petition or Add/View Comments

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου