Πέμπτη 28 Ιουλίου 2022

Να παίξουμε Μπορείτε να φτάσετε το καθαρό μηδέν μέχρι το 2050; Αυτό το διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης ιστορίας από τους Financial Times σας προκαλεί να δείτε εάν μπορείτε να σώσετε τον πλανήτη από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

 

Να παίξουμε

Μπορείτε να φτάσετε το καθαρό μηδέν μέχρι το 2050; Αυτό το διαδραστικό παιχνίδι προσομοίωσης ιστορίας από τους Financial Times σας προκαλεί να δείτε εάν μπορείτε να σώσετε τον πλανήτη από τις χειρότερες επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.


Δωρεάν διαδικτυακά μαθήματα περιβαλλοντικής δικαιοσύνης διαθέσιμα για μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου

Η δημιουργός του μαθήματος, Sierra Generette, λέει ότι ελπίζει οι εκπαιδεύσεις να εμπνεύσουν τους μαθητές να γίνουν η φωνή της αλλαγής.

Οταν η Sierra Generette άρχισε να σπουδάζει περιβαλλοντική επιστήμη στο Γεωπονικό και Τεχνικό Πανεπιστήμιο της Βόρειας Καρολίνας, υπέθεσε ότι η ειδικότητά της θα οδηγούσε σε μια καριέρα στη φύση ή στο εργαστήριο.

Αλλά αυτό άλλαξε όταν έμαθε για το ανθρώπινο κόστος της ρύπανσης και τους ανθρώπους που αναλαμβάνουν δράση για την προστασία των ευάλωτων κοινοτήτων.

«Ποτέ δεν κατάφερα να δω την περιβαλλοντική επιστήμη σε αυτόν τον φακό και απλώς νόμιζα ότι ήταν τόσο ενδιαφέρον», λέει. «Με έκανε να νιώθω ότι κάποιος ήταν ήρωας που υποστήριζε ανθρώπους που τους μοιάζουν».

Ήθελε να βοηθήσει άλλους νέους να συνδέσουν την περιβαλλοντική επιστήμη με την κοινωνική δικαιοσύνη. 

Ως ασκούμενος με το πρόγραμμα Mentorship for Environmental Scholars του Τμήματος Ενέργειας, η Generette ανέπτυξε εικονικές εκπαιδεύσεις περιβαλλοντικής και κλιματικής δικαιοσύνης για μαθητές γυμνασίου και γυμνασίου.

Τώρα τα μαθήματα που δημιούργησε προσφέρονται δωρεάν μέσω ενός προγράμματος που ονομάζεται Pre-College University.

Η Generette λέει ότι ελπίζει να εμπνεύσουν τους νέους να γίνουν η φωνή της αλλαγής.

Και λέει ότι η εμπειρία της βοήθησε να εδραιωθεί το ενδιαφέρον της να ακολουθήσει μια καριέρα στην περιβαλλοντική δικαιοσύνη.

«Απλώς αισθάνομαι ότι αυτό είναι ένα μέρος για μένα και πραγματικά ελπίζω ότι στο μέλλον μπορώ να… συνειδητοποιήσω και απλώς να συνεχίσω το ταξίδι μου σε αυτόν τον τομέα», λέει.

https://yaleclimateconnections.org/2022/06/free-online-environmental-justice-courses-available-for-middle-high-school-students/?utm_medium=email&_hsmi=220990627&_hsenc=p2ANqtz--6t48cfSv5OSWZ6clXTFWmVgSNuZE7TlshGCyk5PbMnNo3rTlOo1c59sVLKN90drZOOFVNFq55M3hF7zYXtHYIO8D4Fw&utm_content=220990627&utm_source=hs_email

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου