Δευτέρα 11 Απριλίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα της Μητέρας Γης

 

Global Soil Partnership (GSP)

Ειδική ανακοίνωση Νο 38, Απρίλιος 2022

ΔΙΕΘΝΕΣ ΔΙΚΤΥΟ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΠΑΝΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΕΝΑΡΞΗΣ

ΑΠΡΙΛΙΟΣ 2022 | 12: 00-15: 00 CEST | ONLINE (ΖΟΥΜ)

Η ρύπανση του εδάφους μπορεί να είναι αόρατη στο ανθρώπινο μάτι, αλλά περιορίζει την ικανότητα του εδάφους να παράγει ασφαλή και θρεπτικά τρόφιμα και την παροχή βασικών υπηρεσιών οικοσυστήματος.
Στις 22 Απριλίου 2022, από τις 12:00 έως τις 15:00 CEST , στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Μητέρας Γης από τον FAO, η Παγκόσμια Εδαφική Συνεργασία του FAO είναι στην ευχάριστη θέση να σας προσκαλέσει στην εκδήλωση έναρξης του Διεθνούς Δικτύου για τη Ρύπανση του Εδάφους « Διευθύνοντας συλλογικές δράσεις προς Μηδενική Ρύπανση » θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά στην πλατφόρμα Zoom.


ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΕΔΩ 

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

Η 3ωρη συνάντηση θα ανοίξει με ένα πάνελ για να διαμορφώσει το σκηνικό και θα συνεχιστεί με τεχνικές συνεδρίες που θα παρουσιάζουν το Διεθνές Δίκτυο για τη Ρύπανση του Εδάφους (INSOP) και θα καθορίζουν τους στόχους, τη διακυβέρνηση και τις δραστηριότητες προτεραιότητας του. 

ΕΙΣΑΓΩΓΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Ο κ. Lifeng Li , Διευθυντής του Τμήματος Γης και Υδάτων του FAO θα ανοίξει την εκδήλωση. Ο κ. Ronald Vargas ,  Γραμματέας της Παγκόσμιας Εδαφικής Συνεργασίας του FAO, και ο κ. Joachim D'Eugenio , Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα βάλουν το σκηνικό, εξηγώντας την ανάγκη δημιουργίας ενός Διεθνούς Δικτύου για τη Ρύπανση του Εδάφους και παρουσιάζοντας ορισμένες από τις τρέχουσες προσπάθειες που γίνονται για την επίτευξη ενός χωρίς ρύπανση κόσμος.
Η κα Natalia Rodríguez , Γραμματεία FAO-GSP, θα συντονίσει τη διαμόρφωση του INSOP μεταξύ των κύριων πρωτοβουλιών αφιερωμένων στη ρύπανση του εδάφους και θα υποδείξει μελλοντικές ευκαιρίες συνεργασίας, ενώ ο κ. Sergejus Ustinov , Γραμματεία FAO-GSP, θα παρουσιάσει το όραμα, την αποστολή και τους στόχους του INSOP.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΔΙΑΤΑΞΗ

ΣΥΝΕΔΡΙΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ INSOP ΚΑΙ ΤΕΧΝΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Αυτή η συνεδρία θα συζητήσει τις πτυχές διακυβέρνησης του INSOP . Οι συμμετέχοντες θα κληθούν να εγκρίνουν την αποστολή, τους στόχους και τους στόχους του Δικτύου, καθώς και τους Όρους Εντολής (ToRs)  για τον Πρόεδρο και τον Αντιπρόεδρο του INSOP. 
Η τεχνική συζήτηση σχετικά με τους στόχους και τις προτεραιότητες του INSOP θα επικεντρωθεί σε 4 θεμελιώδεις πτυχές:

  1. Εκτίμηση των ρύπων του εδάφους;
  2. Χαρτογράφηση της ρύπανσης του εδάφους για τεκμηριωμένη λήψη αποφάσεων. 
  3. Παρακολούθηση και ρύθμιση των μολυσμένων εδαφών. 
  4. Αειφόρος διαχείριση και αποκατάσταση των μολυσμένων εδαφών.

    Στη συνέχεια, θα διερευνηθεί η συνεργασία μεταξύ του INSOP και άλλων τεχνικών δικτύων FAO-GSP . Συγκεκριμένα: 

    • Το IndoP και το παγκόσμιο εργαστηριακό δίκτυο εδάφους (Glosolan) - MS Miriam Ostinelli, καρέκλα του Γλωσολάν , σε τυποποιημένες διαδικασίες λειτουργίας (SOPS) για ρύπους εδάφους και την επόμενη SOPS στην ημερήσια διάταξη.
    • INSOP και το Διεθνές Δίκτυο Ιδρυμάτων Πληροφοριών για το Έδαφος (INSII)  – κ. Luca Montanarella, Πρόεδρος  του INSII ,  σχετικά με τα κενά και τις ευκαιρίες χαρτογράφησης της ρύπανσης του εδάφους, χρησιμοποιώντας μια προσέγγιση από κάτω προς τα πάνω. 
    • INSOP και το Διεθνές Δίκτυο για τη Βιοποικιλότητα του Εδάφους (NETSOB)  – Ο κ. Peter de Ruiter, Πρόεδρος του NETSOB ,  σχετικά με τις ευκαιρίες που παρέχει η βιοποικιλότητα του εδάφους ως λύση βασισμένη στη φύση.  
      ΣΗΜΕΙΩΣΗ ΕΝΝΟΙΑΣ    

      ΕΠΙΜΕΛΗΤΕΙΑ

      Η κυκλοφορία θα είναι πλήρως εικονική και θα πραγματοποιηθεί στην πλατφόρμα Zoom. 
      Δεν μπορείτε να συμμετάσχετε στην εκδήλωση έναρξης; Βεβαιωθείτε ότι έχετε εγγραφεί για να έχετε πρόσβαση στις ηχογραφήσεις, τις παρουσιάσεις και όλους τους συνδέσμους που σχετίζονται με τις αναφορές εδώ .


      Τα εκπαιδευτικά πρόγραμματα μπορουν να σταλούν  στα σχολεία των Σερρών μετά απο επικοινωνία

      Περισσότερα  στο τηλεφ 99398 και 6932755008 

      Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :


      Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, 
      την ΠΡΑΞΙΣ .
       το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,
      την Αστροπύλη
      καί τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

      Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 


      Δεν υπάρχουν σχόλια :

      Δημοσίευση σχολίου