Τρίτη 22 Μαρτίου 2022

«Υπόγεια ύδατα: Κάνοντας το αόρατο ορατό»

 



Η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 22 Μαρτίου ως μέσο εστίασης της προσοχής στη σημασία του γλυκού νερού και υπεράσπισης για την αειφόρο διαχείριση των πόρων του γλυκού νερού. Πρόκειται για τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση της παγκόσμιας κρίσης του νερού, για την υποστήριξη του Στόχου Βιώσιμης Ανάπτυξης (SDG) 6: νερό και αποχέτευση για όλους έως το 2030.

Το 2022, η Παγκόσμια Ημέρα Νερού γιορτάζεται με θέμα «Υπόγεια ύδατα: Κάνοντας το αόρατο ορατό» και η UNESCO είναι η κύρια υπηρεσία του ΟΗΕ.

Μια νέα Έκθεση Παγκόσμιας Ανάπτυξης του Νερού δημοσιεύεται κάθε χρόνο την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ή κοντά, για να παρέχει στους λήπτες αποφάσεων εργαλεία για τη διαμόρφωση και εφαρμογή πολιτικών βιώσιμων υδάτων. Αυτή η έκθεση συντονίζεται από το Παγκόσμιο Πρόγραμμα Ανάπτυξης Υδάτων (WWAP) της UNESCO για λογαριασμό του UN-Water. Το ετήσιο θέμα για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού ευθυγραμμίζεται με το επίκεντρο της έκθεσης.

Η UNESCO συμβάλλει επίσης στον εορτασμό της Παγκόσμιας Ημέρας Νερού στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων του Διακυβερνητικού Υδρολογικού Προγράμματός της (IHP), το οποίο καθ' όλη τη διάρκεια του χρόνου δημιουργεί την επιστημονική βάση γνώσεων για να βοηθήσει τις χώρες να διαχειρίζονται τους υδάτινους πόρους τους με βιώσιμο τρόπο.

Δηλώσεις συμμετοχής στο 23210 99395  6932755008

Συμμετοχή ΔΩΡΕΑΝ 

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :


Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, 
την ΠΡΑΞΙΣ .
 το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,
την Αστροπύλη
καί τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου