Σάββατο 9 Μαΐου 2020

Η αξία των μελισσών !!!!!!!



Οι μέλισσες και άλλοι επικονιαστές, όπως πεταλούδες, νυχτερίδες και κολίβρια, απειλούνται όλο και περισσότερο από ανθρώπινες δραστηριότητες.
Οι επικονιαστές επιτρέπουν την αναπαραγωγή πολλών φυτών, συμπεριλαμβανομένων πολλών καλλιεργειών τροφίμων. Όχι μόνο οι επικονιαστές συμβάλλουν άμεσα στην επισιτιστική ασφάλεια, αλλά είναι καθοριστικοί για τη διατήρηση της βιοποικιλότητας - ακρογωνιαίος λίθος των Στόχων Αειφόρου Ανάπτυξης. Χρησιμεύουν επίσης ως φρουροί για αναδυόμενους περιβαλλοντικούς κινδύνους, σηματοδοτώντας την υγεία των τοπικών οικοσυστημάτων.
Τα επεμβατικά έντομα, τα φυτοφάρμακα, οι αλλαγές στη χρήση γης και οι πρακτικές μονοκαλλιέργειας μπορεί να μειώσουν τα διαθέσιμα θρεπτικά συστατικά και να απειλήσουν τις αποικίες των μελισσών.
Για να ευαισθητοποιήσει τη σημασία των επικονιαστών, τις απειλές που αντιμετωπίζουν και τη συμβολή τους στην αειφόρο ανάπτυξη, ο ΟΗΕ όρισε την 20η Μαΐου ως Παγκόσμια Ημέρα Μέλισσας .


Λογω CVOD 19 το Μουσείο είναι κλειστό Θ ανοιξη μαπόφαση της Κυνερνησης 

Για σχολεία τηλεφ 23210 99395 και 6932755008

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 14 χρόνια o Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 


     Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου