Τρίτη 3 Δεκεμβρίου 2019

«Τα βουνά έχουν σημασία για τη Νεολαία»

Διεθνής Ημέρα Βουνών 2019

«Τα βουνά έχουν σημασία για τη Νεολαία» είναι το θέμα της φετινής Διεθνούς Ημέρας του Βουνού, η οποία γιορτάζεται στις 11 Δεκεμβρίου.

Οι νέοι είναι ενεργοί παράγοντες της αλλαγής και οι μελλοντικοί ηγέτες του αύριο. Είναι θεματοφύλακες των βουνών και των φυσικών πόρων τους, οι οποίες απειλούνται από την αλλαγή του κλίματος.

Το θέμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βουνών του 2019 αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για τις νέες γενιές να αναλάβουν ηγετικό ρόλο και να ζητήσουν από τα βουνά και τους λαούς των βουνών να καταστούν κεντρικά σημεία των εθνικών και διεθνών προγραμμάτων ανάπτυξης, να λάβουν περισσότερη προσοχή, επενδύσεις και εξατομικευμένη έρευνα.

Η μέρα θα είναι επίσης μια ευκαιρία να εκπαιδεύσουμε τα παιδιά για τον ρόλο που παίζουν τα βουνά στη στήριξη δισεκατομμυρίων προς τα πάνω και προς τα κάτω - παρέχοντας γλυκά νερά, καθαρή ενέργεια, φαγητό και αναψυχή.

Η Διεθνής Ημέρα του Βουνού είναι μια ευκαιρία να τονίσουμε ότι για την αγροτική νεολαία, η ζωή στα βουνά μπορεί να είναι δύσκολη. Πολλοί νέοι εγκαταλείπουν την αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής και απασχόλησης. Η μετανάστευση από τα βουνά οδηγεί στην εγκατάλειψη της γεωργίας, στην υποβάθμιση της γης και στην απώλεια πολιτιστικών αξιών και αρχαίων παραδόσεων. Η εκπαίδευση και η κατάρτιση, η πρόσβαση στην αγορά, οι διάφορες ευκαιρίες απασχόλησης και οι καλές δημόσιες υπηρεσίες μπορούν να εξασφαλίσουν ένα καλύτερο μέλλον για τους νέους στα βουνά.


Εισοδος ελεύθερη  διάρκεια προγράμματος 4 -12-2019 έως 15-1-2020
Για σχολεία τηλεφ 23210 99395 και 6932755008



Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 12 χρόνια o Όμιλος Σερρών


για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την 
ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς  Πεχλιβανίδης 

     Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου