Παρασκευή 7 Ιουνίου 2019

Καλοκαίρι στο μουσείο *Αγνωστοι Ωκεανοί!!! Παγκόσμια Ημερα ωκεανων !!!!


Eνας θαυμάσιος, αλλοδαπός κόσμος βρίσκεται κρυμμένος κάτω από την ηλιόλουστη επιφάνεια.Με τη χρήση τεχνολογιών του 21ου αιώνα, όπως η ρομποτική, η δορυφορική παρακολούθηση και άλλα, οι επιστήμονες αποκαλύπτουν τα αόρατα ενδιαιτήματα των πιο μυστηριώδη ζώων των ωκεανών και χαρτογραφούν απομακρυσμένες, αφιλόξενες περιοχές με πρωτοφανείς λεπτομέρειες.

Ζήστε έναν ωκεανό που δεν φανταστήκατε ποτέ στους  αθέατους ωκεανούς . 

 Τι θα δείτε σε αθέατους ωκεανούς

Μυστηριώδεις δράκοι

Γνωρίστε μερικούς από τους σημαντικότερους οργανισμούς στον πλανήτη: πλαγκτόν! Είναι μικροσκοπικά, αδιανόητα πολυάριθμα και απολύτως ζωτικής σημασίας για τη ζωή στη Γη - συμπεριλαμβανομένης και της δικής σας. Και ανακαλύψτε πώς οι ερευνητές μελετούν το πλαγκτόν χρησιμοποιώντας σμήνη από μίνι αυτόνομους υποβρύχιους εξερευνητές (mini-AUEs).
Μυστικές  ζωές
Εισάγετε έναν αισθητήριο κόσμο πολύ διαφορετικό από αυτό που βλέπετε στην ξηρά. Κατάδυση το βράδυ, με εξειδικευμένα φώτα και κάμερες, ερευνητές έχουν αποκαλύψει ότι πολλά υποθαλάσσια ζώα είναι φθορισμού-λαμπερό σε εντυπωσιακές αποχρώσεις του κόκκινου, πορτοκαλί και πράσινο. 
Γνωριμία Γίγαντες
Οι ωκεανοί της Γης φιλοξενούν γιγάντια ζώα - αλλά ξέρουμε εκπληκτικά λίγα για τη ζωή τους. Γνωρίστε μερικούς από τους μεγαλύτερους κατοίκους του ωκεανού, το παρελθόν και το παρόν - και μερικούς από τους ειδικούς που τους γνωρίζουν.
Πηγαίνοντας βαθιά
Βυθιστείτε για να ανακαλύψετε δραματικά υποθαλάσσια τοπία και τους εξαιρετικούς οργανισμούς που τους κατοικούν. Μάθετε πώς οι επιστήμονες αναπτύσσουν μοναδικές τεχνολογίες "μυστικότητας" για να βεβαιωθούν ότι οι άνθρωποι μπορούν να παρατηρούν εδώ χωρίς να διαταράσσουν.
Λαμβάνοντας μια Κατάδυση: Ταξίδι στο Βαθύ
Ο ωκεανός μπορεί να φαίνεται ομοιόμορφος για εμάς τους κατοίκους της γης, αλλά περιέχει πολλά διαφορετικά ενδιαιτήματα. Αυτή η εντυπωσιακή παρουσίαση θεατών κάνει τους θεατές σε ένα κατακόρυφο ταξίδι μέσα από θαλάσσια περιβάλλοντα σε διαφορετικά βάθη. Δείτε ένα μοντέλο κλίμακας Triton υποβρύχιο για να μάθετε τι είναι σαν μέσα!
Ζωτική αφθονία
Βλέπουμε έναν ωκεανό που γελάει με τη ζωή. Αλλά τι σημαίνει αφθονία όταν όλο και περισσότεροι άνθρωποι βασίζονται στον ωκεανό για να ζήσουν; Ανακαλύψτε τις μεγαλύτερες απειλές σήμερα για τη ζωτική αφθονία των ωκεανών και μερικές πιθανές λύσεις.
Το μέλλον της έρευνας στον ωκεανό
Η επόμενη γενιά επιστημόνων των ωκεανών κάνει ήδη καταπληκτικές ανακαλύψεις. Μάθετε περισσότερα για τους ερευνητές που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της εξερεύνησης των ωκεανών.https://www.amnh.org/exhibitions/unseen-ocea


Δωρεάν είσοδος

 Τηλέφωνο 23210 99395
Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 12 χρόνια o Όμιλος Σερρών

για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την 
ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 


  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου