Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2018

Ξεκινά το πρόγραμμα *Το Σχολείο..... πάει Μουσείο * Κρατήστε δροσερό και συνεχίστε: Το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ

αφίσα
"Για περισσότερες από τρεις δεκαετίες, το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ έχει κάνει πολύ περισσότερα από τη συρρίκνωση της τρύπας του όζοντος, μας έδειξε πώς η περιβαλλοντική διακυβέρνηση μπορεί να ανταποκριθεί στην επιστήμη και πώς οι χώρες μπορούν να συναντηθούν για να αντιμετωπίσουν μια κοινή τρωτότητα. την κοινή αιτία και κυρίως την μεγαλύτερη ηγεσία καθώς προσπαθούμε να εφαρμόσουμε τη Συμφωνία των Παρισίων για την αλλαγή του κλίματος και να κινητοποιήσουμε τη φιλόδοξη δράση για το κλίμα που χρειαζόμαστε επειγόντως αυτή τη στιγμή ».
Ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών António Guterres

Το στρώμα του όζοντος, μια εύθραυστη ασπίδα αερίου, προστατεύει τη Γη από το επιβλαβές τμήμα των ακτίνων του ήλιου, βοηθώντας έτσι στη διατήρηση της ζωής στον πλανήτη.
Η σταδιακή κατάργηση των ελεγχόμενων χρήσεων των ουσιών που καταστρέφουν τη στιβάδα του όζοντος και οι συναφείς μειώσεις όχι μόνο βοήθησαν στην προστασία του στρώματος του όζοντος για αυτές και τις μελλοντικές γενιές αλλά συνέβαλαν επίσης σημαντικά στις παγκόσμιες προσπάθειες αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής. Επιπλέον, έχει προστατεύσει την ανθρώπινη υγεία και τα οικοσυστήματα περιορίζοντας την επιβλαβή υπεριώδη ακτινοβολία από το να φτάσει στη γη.
Κρατήστε δροσερό και συνεχίστε: Το πρωτόκολλο του Μόντρεαλ
Το θέμα της Παγκόσμιας Ημέρας για το Όζον 2018 είναι ένα κίνητρο για κινητοποίηση, το οποίο παροτρύνει όλους μας να συνεχίσουμε με το υποδειγματικό έργο προστασίας του στρώματος του όζοντος και του κλίματος σύμφωνα με το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ. Το θέμα έχει δύο συνειρμούς - ότι το έργο μας για την προστασία της στιβάδας του όζοντος προστατεύει επίσης το κλίμα και ότι το Πρωτόκολλο του Μόντρεαλ είναι μια "δροσερή" συνθήκη, όπως εξηγείται από την εξαιρετική του επιτυχία.
  • Προστατεύστε τον εαυτό σας από την καταστροφή του στρώματος του όζοντος, αποφεύγοντας την υπερβολική έκθεση στον ήλιο
  • Φροντίστε τις συσκευές σας για να ελαχιστοποιήσετε την επίδραση του στρώματος του όζοντος
 http://www.un.org/en/events/ozoneday/ozonescience.shtml

https://www.youtube.com/watch?time_continue=3&v=WNGH1cILTPE
https://www.youtube.com/watch?time_continue=1&v=Yo8XNMNj1VM
https://www.youtube.com/watch?v=aU6pxSNDPhs


Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 30 Σεπτεμβρίου 2018
Δωρεάν είσοδος 
Τηλέφωνο 23210 99395


Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 11 χρόνια o Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 
  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου