Κυριακή, 17 Ιουνίου 2018

"Η γη έχει πραγματική αξία - επενδύστε σε αυτήν".


Η αποσύνθεση της γης

Η απερήμωση είναι η υποβάθμιση της γης σε ξηρές, ημι-άνυδρες και ξηρές υποβρύχιες περιοχές. Προκαλείται κυρίως από τις ανθρώπινες δραστηριότητες και τις κλιματικές διακυμάνσεις. Η απερήμωση δεν αναφέρεται στην επέκταση των υπαρχουσών ερήμων. Αυτό συμβαίνει επειδή τα ξηρά οικοσυστήματα, τα οποία καλύπτουν το ένα τρίτο της παγκόσμιας χερσαίας έκτασης, είναι εξαιρετικά ευάλωτα στην υπερεκμετάλλευση και την ακατάλληλη χρήση της γης. Η φτώχεια, η πολιτική αστάθεια, η αποψίλωση των δασών, η υπερβόσκηση και οι κακές πρακτικές άρδευσης μπορούν να υπονομεύσουν την παραγωγικότητα της γης.
Η Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης και της Ξηρασίας παρατηρείται κάθε χρόνο για να προωθήσει την ευαισθητοποίηση του κοινού στις διεθνείς προσπάθειες για την καταπολέμηση της απερήμωσης. Η μέρα είναι μια μοναδική στιγμή για να υπενθυμίσουμε σε όλους ότι η ουδετερότητα της υποβάθμισης της γης είναι εφικτή μέσω της επίλυσης προβλημάτων, της ισχυρής συμμετοχής της κοινότητας και της συνεργασίας σε όλα τα επίπεδα.

2018 Θέμα "Η γη έχει πραγματική αξία - επενδύστε σε αυτήν".

Οι επιλογές σας καθορίζουν μελλοντικά σενάρια για βιώσιμη ανάπτυξη. Το 2018 η Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Ερημοποίησης καμπάνια # 2018WDCD σας προτρέπει να ξεφύγουμε από τη μη βιώσιμη χρήση γης και να κάνει τη διαφορά, επενδύοντας στο μέλλον της γης κάτω από το σύνθημα, «Γη έχει πραγματική αξία - επενδύσουν σε αυτό.» ( Πηγή )
Ο καθένας μας έχει ένα ρόλο να παίξει, να γνωρίζει την πραγματική αξία της γης και να επενδύει σε αυτήν:
 • Χρηματοδοτήστε τα χρήματα για τα βιολογικά προϊόντα και για το δίκαιο εμπόριο των προϊόντων για να αποφύγετε την υποβάθμιση της γης.
 • Κάνοντας μια υπόσχεση για την προστασία και τη διατήρηση της αξίας της γης.
 • Παρατηρώντας την Παγκόσμια Ημέρα για την Καταπολέμηση της Απερήμωσης, υποστηρίζοντας έναν βιώσιμο τρόπο ζωής, παραγωγής και κατανάλωσης.
 • Διοργάνωση εκδήλωσης ή δρομολόγηση πρωτοβουλίας για την προώθηση της βιώσιμης διαχείρισης της γης και της ουδετερότητας της υποβάθμισης της γης (LDN). Στείλτε τα στοιχεία της εκδήλωσής σας στο wdcd2018@unccd.int .
 • Κοινή χρήση φωτογραφιών και βίντεο στους λογαριασμούς Facebook, Twitter, Instagram και Weibo, από τις 11 έως τις 17 Ιουνίου, 2018. Θυμηθείτε να επισημάνετε @UNCCD και να χρησιμοποιήσετε την ετικέτα hash # 2018WDCD.

Αποδέσμευση του μετασχηματιστικού δυναμικού των γυναικών: το σχέδιο δράσης για το φύλο


Η σύμβαση των Ηνωμένων Εθνών για την καταπολέμηση της απερήμωσης (UNCCD) δημιούργησε πρόσφατα ένα νέο σχέδιο για την υποστήριξη και την ενίσχυση των πολιτικών αναγκών που ανταποκρίνονται στις ανάγκες του φύλου. Το Σχέδιο Δράσης για το Φύλο (GAP) που θα αυξήσει και θα ενισχύσει τη συμμετοχή και την ηγεσία των γυναικών σε όλα τα επίπεδα λήψης αποφάσεων και την τοπική εφαρμογή της UNCCD, συμπεριλαμβανομένης της διαχείρισης της ξηρασίας, καθώς και των καταιγίδων άμμου και σκόνης και των παρεμβάσεων ουδετερότητας της υποβάθμισης της γης. να επιτύχουν την ισότητα των φύλων έως το 2030.
Οι γυναίκες είναι ενεργοί παράγοντες αλλαγής. Τα στοιχεία δείχνουν ότι όταν οι γυναίκες έχουν ίσες ευκαιρίες και πρόσβαση στους πόρους και τη λήψη αποφάσεων, οι κοινότητες γίνονται πιο ευημερούσες και πιο ειρηνικές. Τα κόμματα της UNCCD δεσμεύονται να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των γυναικών παγκοσμίως. Το σχέδιο αυτό αποτελεί μια ευκαιρία ορόσημο για τη μετατροπή της ισότητας των φύλων και των ανθρωπίνων δικαιωμάτων σε δράση.

Την απερήμωση και τους στόχους της αειφόρου ανάπτυξης

Η Ατζέντα για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη του 2030 δηλώνει ότι «είμαστε αποφασισμένοι να προστατεύσουμε τον πλανήτη από την υποβάθμιση, μεταξύ άλλων μέσω της βιώσιμης κατανάλωσης και παραγωγής, της βιώσιμης διαχείρισης των φυσικών πόρων και της επείγουσας δράσης για την κλιματική αλλαγή. μελλοντικές γενιές". Συγκεκριμένα, ο στόχος 15δηλώνει την αποφασιστικότητά μας να σταματήσουμε και να αντιστρέψουμε την υποβάθμιση της γης.Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 30 Ιουνίου  2018
Δωρεάν είσοδος 
Τηλέφωνο 23210 99395


Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 8 χρόνια o Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 
 •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
 •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


 •  Με την αιγίδα της

  Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

  Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου