Κυριακή 11 Μαρτίου 2018

Δάσος και Νερό 2018- Φύση για το νερό



Φύση για το νερό

Το φετινό θέμα - Φύση για το Νερό - διερευνά πώς μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τη φύση για να ξεπεράσουμε τις προκλήσεις του νερού του 21ου αιώνα.

Οι περιβαλλοντικές ζημίες, μαζί με την αλλαγή του κλίματος, οδηγούν τις κρίσεις που σχετίζονται με το νερό που παρατηρούμε σε όλο τον κόσμο. Οι πλημμύρες, η ξηρασία και η ρύπανση των υδάτων επιδεινώνονται από την υποβαθμισμένη βλάστηση, το έδαφος, τα ποτάμια και τις λίμνες.

Όταν παραμελούμε τα οικοσυστήματα μας, καθίσταται δυσκολότερο να παρέχουμε σε όλους το νερό που χρειαζόμαστε για να επιβιώσουμε και να ευδοκιμήσουμε

.Οι λύσεις που βασίζονται στη φύση έχουν τη δυνατότητα να λύσουν πολλές από τις προκλήσεις μας στο νερό. Πρέπει να κάνουμε πολύ περισσότερο με την «πράσινη» υποδομή και να την εναρμονίσουμε με την «γκρι» υποδομή όπου είναι δυνατόν. Η φύτευση νέων δασών, η επανασύνδεση των ποταμών με τις πλημμυρικές περιοχές και η αποκατάσταση υγροτόπων θα εξισορροπήσουν τον κύκλο του νερού και θα βελτιώσουν την ανθρώπινη υγεία και τα μέσα διαβίωσης.



Διάρκεια εκπαιδευτικού προγράμματος 5-30 Μαρτίου 2018
Δωρεάν είσοδος 
Τηλέφωνο 23210 99395

Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 8 χρόνια o Όμιλος Σερρών για UNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.
·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 
  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου