Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2017

Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον

Τα συμμετέχοντα σχολεία που παρακολουθούν τα εκπαιδευτικά προγράμματα του Μ.Φ.Ι.Δ.Σ ως *Νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον* καλούνται να μας ενημερώσουν για το θέμα που θα δουλέψουν στη σχολική περιοδο 2017-2018 για να τους σταλει υλικό ανάλογα με το θέμα που επέλελξαν , νερό, απορρίμματα,ενέργεια πόλεις, ακτές, γεωργία,κλιμματική αλλαγή.

Ενδυνάμωση των νέων να πάρουν θέση

Οι νέοι δημοσιογράφοι για το περιβάλλον (YRE) στοχεύουν να δώσουν στους νέους τη δυνατότητα  να λάβουν θέση σχετικά με τα περιβαλλοντικά ζητήματα που αισθάνονται έντονα και να τους δώσουν μια πλατφόρμα για να διατυπώσουν αυτά τα ζητήματα μέσω των μέσων γραφής, φωτογραφίας ή βίντεο. 
Το πρόγραμμα προσφέρει στους ενθουσιώδεις νέους την ευκαιρία να ακούσουν τις φωνές τους και να αισθανθούν ότι ακούγονται. Ο τελικός στόχος αυτών των νεαρών δημοσιογράφων είναι να επισημάνουν τις περιβαλλοντικές αδικίες και να τους διορθώσουν από τις αρμόδιες αρχές, αλλά το αποτέλεσμα αυτού είναι ότι αυτοί οι νέοι άνθρωποι αισθάνονται ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά και ελπίζουμε ότι οι ευκαιρίες που παρέχουν οι YRE δημιουργούν σε αυτούς την επιθυμία να συνεχίσουν να το κάνουν
.Εξουσιοδοτώ Οι νέοι Δημοσιογράφοι για το Περιβάλλον εξουσιοδοτούν τους νέους να εκφράζουν την άποψή τους για περιβαλλοντικά ζητήματα στην τοποθεσία τους, τα οποία θεωρούν ότι δεν αντιμετωπίζονται επαρκώς. Τους δίνει μια διέξοδο για τις απογοητεύσεις τους και μια πλατφόρμα από την οποία πρέπει να κάνουμε τη διαφορά.
Ενώνω  Συντονισμένο από το Ίδρυμα για την Περιβαλλοντική Εκπαίδευση και δραστηριοποιείται σε 35 χώρες παγκοσμίως, το πρόγραμμα YRE φέρνει τους μαθητές από όλα τα περιβάλλοντα μαζί με μια αίσθηση κοινού σκοπού.
Αναπτύσσω Το YRE βοηθά τους συμμετέχοντες να αναπτύξουν δεξιότητες και να αποκτήσουν γνώσεις που θα τους στηρίξουν για το υπόλοιπο της ζωής τους: οι δεξιότητες επικοινωνίας, η ατομική πρωτοβουλία, η ομαδική εργασία, η κριτική ανάλυση, η κοινωνική υπευθυνότητα και οι ηγετικές ικανότητες.
Οδηγώ  Κάθε χρόνο διεξάγεται διαγωνισμός για να ενθαρρυνθούν οι νέοι από όλο τον κόσμο να ωθούνται στα όριά τους στην αναζήτηση μιας ιστορίας που τελικά θα φέρει στο προσκήνιο ένα πραγματικό και σημερινό τοπικό περιβαλλοντικό ζήτημα. Αποτελούμενο από τρεις ανεξάρτητες κατηγορίες ηλικίας, ο διαγωνισμός προσφέρει στους συμμετέχοντες την ευκαιρία να κερδίσουν όχι μόνο βραβεία αλλά και αναγνώριση.
    http://www.yre.global/


    Για τα σχολεία ως τις 30 Δεκεμβρίου 2017

  • Επικοινωνία τηλ 99.395  Εισοδος Δωρεάν
  • Η δράση εντάχθηκε στο Διεθνές Ετος Βιώσιμου Τουρισμού 2017
  • http://www.tourism4development2017.org/events/caves-of-serres/
  • Τα προγράμματα πραγματοποιεί, τα τελευταία 7 χρόνια o Όμιλος Σερρών γιαUNESCO, η Αστροπύλη, η Πράξη με τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.
    ·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης 

  •  Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου