Δευτέρα 14 Αυγούστου 2017

Έτος του κόκορα Συνεργασία με το Αμερικάνικο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας-Καλοκαίρι στο Μουσείο


Ζωγραφική (Mounted & Framed), Κόκορας, Ασιατική Εθνογραφική Συλλογή, AMNH.
Πετεινός
  
Tο φεστιβάλ του Σεληνιακού Νέου Έτους του Μουσείου εστιάζει στον Κρόνο, έναν χαρακτήρα που χαιρετάει τον ήλιο που ανατέλλει, εξαφανίζει το σκοτάδι και είναι γνωστός για την ακρίβειά του και την αξιοπιστία του.
 Γιορτάστε την ασιατική τέχνη και τον πολιτισμό μέσω πρακτικών δραστηριοτήτων με επικεφαλής τους τοπικούς τεχνίτες και τους επιστήμονες των Μουσείων.
 Μάθετε για τη μακροχρόνια σχέση μεταξύ των εξημερωμένων πουλιών και των ανθρώπων και τις εκπληκτικές συνδέσεις για το ισχυρό κοκκινομάλλη, συμπεριλαμβανομένης της σύνδεσής του με τους δεινόσαυρους!
Μια φορά κι έναν καιρό, όπως μια εκδοχή της κινεζικής λαογραφίας μας λέει, 12 ζώα συναγωνίστηκαν σε μια μεγάλη φυλή σε ένα ποτάμι.
Ο αρουραίος πήδηξε στο πίσω μέρος του καλοφημένου βόδιου, ο οποίος δεν είδε κανένα πρόβλημα να δίνει στον μικρό άντρα έναν ανελκυστήρα από το ένα ποτάμι στο άλλο. Αλλά καθώς πλησίαζαν τη γραμμή τερματισμού - μπροστά από τους άλλους - ο αρουραίος πήδηξε από το βόδι και άρπαξε την πρώτη θέση. Το βόδι ήρθε σε ένα δεύτερο δευτερόλεπτο.
Το έτος του αρουραίου είναι, λοιπόν, το πρώτο στο κινεζικό ζωδιακό ημερολόγιο, ακολουθούμενο από το Έτος του Βόχου και ούτω καθεξής, με βάση τη σειρά με την οποία τα πλάσματα ολοκλήρωσαν τον αγώνα.
Αυτό το Σεληνιακό Νέο Έτος, σε μια πολυεπίπεδη γιορτή  ξεκινάει το Σάββατο, και  σηματοδοτεί το Έτος του Κόκορα.
Για χιλιάδες χρόνια, ήδη από τη δυναστεία Zhou , τα κοκόρια έχουν θεωρηθεί "ως υπεύθυνα του χρόνου", δήλωσε ο Shenzhan Liao , διευθυντής της σχολής κινεζικών σπουδών στο Ινστιτούτο της Κίνας , ένα πολιτιστικό και εκπαιδευτικό κέντρο στο κέντρο του Μανχάταν . "Ο κόκορας ξυπνά την ημέρα και θεωρείται υπεύθυνος για το φως."
(Ο κόκορας, το δέκατο έτος του ζωδιακού κύκλου, είναι επίσης συμβολικός για τη σκληρή δουλειά και την επιμέλεια, πρόσθεσε - πάντα η πρώτη, με ενέργεια για να πάρει μια καινούργια μέρα. )Workshops: Ομάδα 10 ατόμων  ως τις  30-8-17
Είσοδος ελεύθερη
Ραντεβού 23210-99395

·  Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακη Μακαρά ,Γιώργος Πεχλιβανίδης, Πλιακας Γεωργιος

 Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
  •  www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.


  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  

    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας


    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου