Τρίτη 17 Μαΐου 2016

Μουσεία και πολιτιστικά τοπία

Η παγκόσμια κοινότητα των μουσείων θα γιορτάσει τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων στις 18η Μαΐου 2016.

Το θέμα του 2016 Διεθνής Ημέρα Μουσείων θα είναι Μουσεία και πολιτιστικά τοπία , που είναι και το θέμα της Γενικής Διάσκεψης του Διεθνούς Συμβουλίου Μουσείων (ICOM), που θα πραγματοποιηθεί στο Μιλάνο, Ιταλία από 3 - 9 Ιούλιος 2016.
Ο στόχος της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων είναι να αυξηθεί η ευαισθητοποίηση για το γεγονός ότι, «Τα μουσεία είναι ένα σημαντικό μέσο πολιτιστικής ανταλλαγής, ο εμπλουτισμός των πολιτισμών και  η ανάπτυξη της αμοιβαίας κατανόησης, η συνεργασία για την ειρήνη μεταξύ των λαών." Διοργανώνεται κάθε χρόνο στις   18 Μαΐου , οι εκδηλώσεις και δραστηριότητες που έχουν προγραμματιστεί για τον εορτασμό της Διεθνούς ημέρας Μουσείων μπορεί να διαρκέσουν μια ημέρα, ένα Σαββατοκύριακο ή μια ολόκληρη εβδομάδα.
Συμμετοχή στη Διεθνή Ημέρα Μουσείων αναπτύσσεται ανάμεσα σε μουσεία σε όλο τον κόσμο. Το 2015, πάνω από 35.000 μουσεία συμμετείχαν στην εκδήλωση, σε ορισμένες 145 χώρες.

Ο Ομιλος Σερρών για UNESCO ,το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ,η Πράξις,η Αστροπύλη ,θα έχουν διαφορετική προσέγγιση δράσεων μέσα από τους τομείς που δρουν ο καθ ένας ,από τις 18-22 Μαΐου στο χώρο του Μουσείου και στο πάρκο γύρω από το Μουσείο. Ιδιαίτερο πρόγραμμα θα έχει στις δράσεις μας  η πινακοθήκη της Google που δημιουργήθηκε για τον εορτασμό της ημέρας . 





  • Είσοδος ελεύθερη
    Τηλεφ επικοινωνίας 23210-99395

    Εθελοντές, είναι η Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ακης Μακαρά,Μαρία Χατζηδημητρίου,Γιώργος Πεχλιβανιδης
     Χορηγοί επικοινωνίας, www.eproodos.grΕφημερίδα ΠΑΡΑΤΗΡΗΤΗΣ,
     www.aposerres.gr, www.rodonfm.net   www.allanea.gr.

  •  Με την αιγίδα της

    Η δράση εντάσσεται στην Δεκαετία της Ερημοποίησης  


    Και στην Δεκαετία της Βιοποικιλότητας






    Δεν υπάρχουν σχόλια :

    Δημοσίευση σχολίου