Σάββατο 7 Ιουνίου 2014

"Να φοράτε μπλε και Πείτε Two"



Την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, ;όλοι μας  γύρω από τον γαλάζιο πλανήτη μας θα  γιορτάσουμε και θα τιμήσουμε τον ωκεανό, που μας συνδέει όλους. Θέλουμε να είστε ένα μέρος αυτής της αυξανόμενης παγκόσμιας γιορτής! Το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών ΟΠΑΠΚΑ σε συνεργασία με το  The Ocean Project και το Παγκόσμιο Δίκτυο Ωκεανών θα υποστηρίξει την προώθηση και θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικό πρόγραμμα στο πλαίσιο της  8ης Ιουνίου που έχει ορισθεί ως Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, από το 2008.
Πώς μπορώ να πάρω μέρος;
Είναι διασκεδαστικό και εύκολο!
Σχεδιάστε την εκδήλωσή σας και  υποβάλετε στη λίστα εκδήλωσεων
Ή βρείτε μια προγραμματισμένη εκδήλωση και παρακολουθήστε την
Διαδώστε τη λέξη σχετικά με τη διατήρηση των ωκεανών: "Να φοράτε μπλε και Πείτε Two"
Εγγραφείτε για να δείτε τις τελευταίες ενημερώσεις Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών
 Γιατί πρέπει να Γιορτάστε την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών;
Στον κόσμο των ωκεανών:
Παράγει το μεγαλύτερο μέρος του οξυγόνου που αναπνέουμε
Μας βοηθά στη διατροφή
Ρυθμίζει το κλίμα μας
Καθαρίζει το νερό που πίνουμε
Προσφέρει φαρμακοποιία των πιθανών φαρμάκων
Παρέχει απεριόριστη έμπνευση!
 Τώρα, ο καθένας από εμάς μπορεί να δώσει πίσω
Συμμετοχή σε μια εκδήλωση ή σε  δραστηριότητες που πραγματοποιούνται για την  Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών που  στοχεύει να βοηθήσει στην προστασία των ωκεανών στο μέλλον! Είναι στο χέρι κάθε ένας από εμάς για να διασφαλιστεί ότι οι ωκεανοί μας είναι υγιές για τις μελλοντικές γενιές.Η Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών μας επιτρέπει να:

Αλλαγή προοπτικής - να ενθαρρύνει τα άτομα, να σκεφτούμε τι σημαίνει ο ωκεανός σε αυτούς και ό, τι έχει να προσφέρει σε όλους μας με την ελπίδα της διατήρησης της για το παρόν και τις μελλοντικές γενιές.
Μάθετε - ανακαλύψτε τον πλούτο των διαφορετικών και όμορφων πλασμάτων των ωκεανών και των οικοτόπων, πώς οι καθημερινές μας ενέργειες τους επηρεάζουν, και πως όλοι είμαστε αλληλένδετοι.
Αλλάξουμε τις συνήθειές μας -  όλοι συνδεόμαστε  με τον ένα η άλλο τρόπο , και μέσω, των ωκεανών! Με τη φροντίδα μας ,και βοηθώντας στην κοινότητά μας, που ενεργεί ως θεματοφύλακας των ωκεανών μας. Κάνοντας μικρές αλλαγές στις καθημερινές σας συνήθειες θα βοηθήσουμε και με τη συμμετοχή της οικογένειάς μας, τους φίλους, και την κοινότητα θα ωφεληθούμε  σε μεγάλο βαθμό  για τον γαλάζιο πλανήτη μας!
Γιορτάστε - αν ζείτε στην ενδοχώρα ή στις ακτές όλοι είμαστε συνδεδεμένοι με τον ωκεανό. Πάρτε το χρόνο να σκεφτούμε για το πώς ο ωκεανός μας επηρεάζει, και πώς θα επηρεάσει τον ωκεανό, και στη συνέχεια να οργανώσουμε  ή να συμμετάσχουμε σε δραστηριότητες που γιορτάζουν οι ωκεανοί μας.

Γιατί «Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών";

Η Ocean Project αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένας κόσμος των ωκεανών που μας συνδέει όλους. (Κοιτάξτε την εικόνα από το διάστημα για να δείτε ότι ο πλανήτης μας θα πρέπει να έχουν ονομαστεί "Ocean" αντί "Γη".) Μέχρι το 2009, προωθήσαμε "Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών", αλλά πρόσθεσε το "s" μετά την ψήφιση της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών ένα ψήφισμα στα τέλη του 2008 για την αναγνώριση επίσημα 8 Ιούνη ως Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών. Ίσως μια μέρα ο ΟΗΕ θα αγκαλιάσει τον ενικό "Ocean", αλλά εν τω μεταξύ, ακολουθούμε την κατονομαστεί από τα ΗΕ χρήση της Παγκόσμιας Ημέρας των Ωκεανών για να δείξει την αλληλεγγύη για τη διατήρηση αυτού του σημαντικού πόρου που μας συνδέει όλους.
Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά και νέους .                     Είσοδος ελεύθερη. Διάρκεια 30 Ιουνίου 2014
*Οι δράσεις του Μουσείου υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :



·         Τον Όμιλο Σερρών για UNESCO, την ΠΡΑΞΙΣ . το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,την Αστροπύλη. Υποστηρικτές του είναι οι εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Θέλμα Πολούα, Ηλέκτρα Πολούα, Ακης Μακαράς Χρύσα Βασιλακάκη, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Αναστασία Μαλάμογλου,Μιχάλης Μαλάμογλου με υποστηρικτή τον κ Κ. Βαβαλέκα

      Xορηγοί επικοινωνίας, Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr / www.aposerres.gr, www.rodonfm.net www.e-simerini.com
       Με την αιγίδα της

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου