Τετάρτη 20 Μαρτίου 2013

«Παρακολουθώντας τον καιρό με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας»






«Παρακολουθώντας τον καιρό με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας»
και με υπότιτλο «εορτάζοντας τα 50 χρόνια του Συστήματος Παρακολούθησης Καιρού» θα τιμήσει το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας τον πρώτο μήνα της ¨Άνοιξης* με το τρίτο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα.


Το θέμα εστιάζει στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι Μετεωρολογικές Υπηρεσίες στην ενίσχυση του αισθήματος της ασφάλειας και της προστασίας από τα καιρικά φαινόμενα.
Επίσης αποτελεί αφιέρωμα στο βασικό πρόγραμμα του WMO το όποιο συμπληρώνει την 50η του επέτειο. Η έναρξη του προγράμματος το 1963, στο μέσο του ψυχρού πολέμου, σηματοδότησε ένα σημαντικό σταθμό στην διεθνή συνεργασία. Το πρόγραμμα, συνδυάζει, τα συστήματα παρατήρησης και τηλεπικοινωνιών με τις υποδομές για την κεντρική εκμετάλλευση των πληροφοριών και την έκδοση των προγνώσεων ώστε να διαχέει την απαραίτητη μετεωρολογική και τη σχετιζόμενη περιβαλλοντική πληροφορία σε όλες τις χώρες.
Τα ακραία καιρικά φαινόμενα έχουν τρομακτική επίδραση στα 7 δισεκατομμύρια του πληθυσμού του πλανήτη και αυτή η επίδραση θα αυξηθεί καθώς η οικονομία αναπτύσσεται και ο πληθυσμός αυξάνεται και αναμένεται να φτάσει 9,3 δισεκατομμύρια το 2050.



Στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Δήμου Σερρών θα πραγματοποιηθεί εκπαιδευτικό πρόγραμμα με θέμα «Παρακολουθώντας τον καιρό με σκοπό την προστασία της ζωής και της περιουσίας»

Θα παρουσιάσει  πως ο καιρός, το κλίμα και η μείωση των κινδύνων από τις καταστροφές είναι κεντρικής σημασίας για κάθε εθνική και διεθνή ατζέντα για  να αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του 21ου αιώνα, συμπεριλαμβανομένης της βιώσιμης ανάπτυξης.

Για το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας  η  Ημέρα Μετρολογίας 2013 είναι μια μοναδική ευκαιρία για να ενισχύσει αυτό το μήνυμα στους νέους μας.

Το πρόγραμμα θα παρουσιαστεί ως τις 30 Μαρτίου παράλληλα με το εκπαιδευτικό πρόγραμμα του Νερού και των Δασών.



 Την ευθύνη του προγράμματος έχει ο Όμιλος Σερρών για UNESCO, η ΠΡΑΞΙΣ η Εθελοντές 2011,το Club Νέων της UNESCO Σερρών .Υποστηρικτές του  είναι οι  εθελοντές Βασιλική Παπαθανασίου, Τατιάνα Αγγελίδου, Ελένη Πισώκα, Στέλλα Παπούδα , με τους νέους  Θέλμα Πολούα, Ακη Μακαρά Παρμενίον Πατιά και του Ευρωπαίους εθελοντές Laura Lang  Marion Tillier Umit Gonen. NereaPueyo Sanchez, Αndre Castro Martinez, με υποστηρικτή τον  κ Κ Βαβαλέκα.


Χορηγοί επικοινωνίας,

 Εφημερίδες Πρόοδος, http://www.serresparatiritis.gr/ www.aposerres.gr,   www.rodonfm.net
 
Οι δράσεις  είναι

Με την αιγίδα της,


Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για UNESCO




 
 

  Οι δράσεις εντάσσονται, 


 -Στην *Δεκαετία της Βιοποικιλότητας 2011-2020
 
 


-Στην *Δεκαετία της Ερημοποίησης 2010-2020*

 







Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου