Τετάρτη 31 Μαρτίου 2021

Θα πάμε να γνωρίσουμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών.

 





ΚΔΑΠ Δήμου Σερρών


Θα πάμε να γνωρίσουμε το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας Δήμου Σερρών.
Αυτό το Μουσείο, που πολλοί δεν το γνωρίζετε, βρίσκεται σε μια περιοχή εξαιρετικού φυσικού κάλλους, στους πρόποδες του Μενοίκιου Όρους, και πιο συγκεκριμένα στο 1ο χλμ Σερρών - Ιεράς Μονής Τιμίου Προδρόμου.
Στεγάζεται σε ειδικά διαμορφωμένο κτήριο, ιδιοκτησίας του Κυνηγετικού Συλλόγου Σερρών, και δημιουργήθηκε στο πλαίσιο του επιχειρηματικού Αναπτυξιακού Προγράμματος LEADER και λειτουργεί από το 1996 από το Δήμο Σερρών με την ονομασία "Κέντρο Προστασίας Φυσικού Περιβάλλοντος - Μουσείο Φυσικής Ιστορίας".
Η μεγάλη ποικιλομορφία των οικοσυστημάτων και των ειδών πανίδας και χλωρίδας του Ν. Σερρών έκανε επιτακτική και επέβαλε την ανάγκη λειτουργίας ενός τοπικού περιφερειακού μουσείου που θα αναδείξει τον πλούτο της περιοχής και θα τον παρουσιάζει στους επισκέπτες.
Τα εκθέματα είναι πολλά και περιλαμβάνουν πτηνά, πεταλούδες, ζώα, απολιθώματα και πετρώματα.
Στόχος του μουσείου είναι η συλλογή και διατήρηση κάθε είδους πανίδας, χλωρίδας και ορυκτού πλούτου, η έκθεσή τους, ώστε να γίνουν γνωστά, αλλά και η διάθεσή τους για μελέτη και έρευνα των βιοτόπων, των αγροβιοτόπων και του ορυκτού πλούτου της περιοχής μας, ώστε να αναδειχθεί. Σκοπός είναι η πολιτιστική ανάπτυξη της περιοχής μας αλλά κυρίως η ανάπτυξη συνείδησης για την προστασία του περιβάλλοντος.
Η συμβολή του Μουσείου είναι καθοριστική στην ανάπτυξη περιβαλλοντολογικής ευαισθησίας και αγάπης μέσα από πολύπλευρες δράσεις του μουσείου, που απευθύνονται κυρίως σε μαθητές και φοιτητές, όπως και σε άτομα που μελετούν ή δραστηριοποιούνται σε θέματα περιβάλλοντος.
Ξεκινάμε!
Πατήστε https://youtu.be/GpAsa4VSUrg και ξεναγηθείτε στους χώρους του μουσείου.
Πατήστε https://youtu.be/g-Ip97Pp978 και θαυμάστε όλα τα εκθέματα του μουσείου συνοδευόμενα από πολλές και σημαντικές πληροφορίες για αυτά.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου