Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022

Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών 2023 για την εστίαση στο νερό

 


Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών 2023 για την εστίαση στο νερό


Βόννη, 21 Νοεμβρίου 2022 -Η εκστρατεία της επόμενης χρονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών θα επικεντρωθεί στο θέμα του νερού και της σημασίας του για τα αποδημητικά πουλιά.

Το νερό είναι θεμελιώδες για τη ζωή στον πλανήτη μας. Η συντριπτική πλειοψηφία των αποδημητικών πτηνών βασίζεται στα υδάτινα οικοσυστήματα κατά τη διάρκεια του κύκλου ζωής τους. Οι εσωτερικοί και παράκτιοι υγρότοποι, τα ποτάμια, οι λίμνες, τα ρυάκια, τα έλη και οι λίμνες είναι όλα ζωτικής σημασίας για τροφή, πόση ή φωλιά, καθώς και ως μέρη για ξεκούραση και ανεφοδιασμό κατά τη διάρκεια των μεγάλων ταξιδιών τους.

Δυστυχώς, τα υδάτινα οικοσυστήματα απειλούνται όλο και περισσότερο σε όλο τον κόσμο, όπως και τα αποδημητικά πουλιά που εξαρτώνται από αυτά. Η αυξανόμενη ανθρώπινη ζήτηση για νερό, καθώς και η ρύπανση και η κλιματική αλλαγή, έχουν άμεσο αντίκτυπο στη διαθεσιμότητα καθαρού νερού και στην κατάσταση διατήρησης πολλών αποδημητικών πτηνών.

Η εκστρατεία της επόμενης χρονιάς για την Παγκόσμια Ημέρα Μεταναστευτικών Πτηνών θα τονίσει τη σημασία του νερού για τα αποδημητικά πουλιά και θα εντοπίσει βασικές δράσεις για την προστασία των υδάτινων πόρων και των υδάτινων οικοσυστημάτων.

Οι δύο ημέρες αιχμής της Παγκόσμιας Ημέρας Μεταναστευτικών Πτηνών 2023 θα είναι η 13η Μαΐου και η 14η Οκτωβρίου, αντανακλώντας την κυκλική φύση της μετανάστευσης των πτηνών με ποικίλες περιόδους μετανάστευσης στο βόρειο και το νότιο ημισφαίριο.

Καλουμε στο πλαίσιο της εκπαιδευτικης δράσης το *Σχολείο πάει Μουσείο* που πραγματοποιούμε με την Α/θεια,Β/Θμια Ν Σερρών,με πρωτοβουλεία του ο Ομιλου Σερρών για UNESCO με το Μουσείο να προετοιμαστήτε για την συμμετοχή σας. 

Επικοινωνία 23210 99395 -6932755008

Το πρόγραμμα ειναι δωρεάν .

Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα τελευταία 15 χρόνια υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :


Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, 
την ΠΡΑΞΙΣ .
 το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,
την Αστροπύλη
καί τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου