Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2022

COFO26 να επικεντρωθεί στη συμβολή των δασών στους Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης



Έκδοση SOFO 2022













Η εικοστή έκτη Σύνοδος της Επιτροπής Δασών (COFO26) θα πραγματοποιηθεί στα κεντρικά γραφεία του FAO στη Ρώμη, Ιταλία από τις 3 έως τις 7 Οκτωβρίου 2022, σε υβριδική μορφή για πρώτη φορά. 

Ορισμένες συναντήσεις και εκδηλώσεις προγραμματίζονται να πραγματοποιηθούν εικονικά και άλλες παρουσία. Το COFO26 θα προσφέρει μια πλατφόρμα για ανταλλαγή και διάλογο μεταξύ των συμμετεχόντων και θα δώσει στρατηγική κατεύθυνση για το μελλοντικό έργο του FAO στη δασοκομία.


Η Επιτροπή θα λάβει υπόψη τα πορίσματα της εμβληματικής έκθεσης του FAO, 
The State of the World's Forests 2022: Forest pathways for green recovery and building unclusive resibility and βιώσιμων οικονομιών , τα αποτελέσματα του XV Παγκόσμιου Συνεδρίου Δασών που πραγματοποιήθηκε τον περασμένο Μάιο στη Δημοκρατία της Κορέας , και το Στρατηγικό Πλαίσιο του FAO 2022-2031 .

Οι συνεχιζόμενες εργασίες του Τμήματος Δασών σχετικά με δασικές λύσεις για την καταπολέμηση της κλιματικής αλλαγής, τις ανθεκτικές και βιώσιμες οικονομίες και τους δεσμούς μεταξύ γεωργίας και δασοκομίας θα είναι επίσης στην ημερήσια διάταξη.



Παγκόσμια Εβδομάδα Δασών

Η 8η Παγκόσμια Εβδομάδα Δασών, που πραγματοποιείται στο περιθώριο της Επιτροπής Δασών,  είναι μια σειρά από ειδικές εκδηλώσεις που φέρνουν τα κράτη μέλη του FAO, τους συνεργαζόμενους οργανισμούς, τους ηγέτες, τους επιστήμονες και τους νέους να συζητήσουν τα πιο πιεστικά ζητήματα της δασοκομίας. Το θέμα της φετινής Παγκόσμιας Εβδομάδας Δασών είναι Μεγαλώνοντας έναν καλύτερο πλανήτη .

 

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου