Πέμπτη 18 Νοεμβρίου 2021

ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

 ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΕΔΑΦΟΥΣ - 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ




ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΤΗΝ ΑΛΑΤΩΣΗ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ, ΕΝΙΣΧΥΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΕΔΑΦΟΥΣ

Παγκόσμια Ημέρα Εδάφους (WSD), 5 Δεκεμβρίου είναι η ειδική ημερομηνία των Ηνωμένων Εθνών αφιερωμένη στον εορτασμό των υγιών εδαφών για μια υγιή ζωή. Η φετινή εκστρατεία «Σταματήστε την αλάτωση του εδάφους, ενισχύστε την παραγωγικότητα του εδάφους» καλεί τον καθένα από εμάς να επικεντρωθεί στα εδάφη που επηρεάζονται από το αλάτι.

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΕΛΕΤΗ | ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ !!!

3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2021 | 12:30 - 13:30 CET



Η τελετή WSD θα πραγματοποιηθεί ουσιαστικά στις 3 Δεκεμβρίου με τη συμμετοχή του Dr Qu Dongyu - Γενικού Διευθυντή του FAO και χιλιάδων λάτρεις του εδάφους. Καλλιτεχνικές παραστάσεις και βασικές νότες θα εμψυχώσουν την τελετή. Θα ανακοινωθούν επίσης οι νικητές του βραβείου Glinka World Soil Prize και King Bhumibol WSD. Ένα διαδραστικό κουίζ θα δοκιμάσει τις γνώσεις σας για τα εδάφη που επηρεάζονται από το αλάτι.

Η διερμηνεία θα είναι διαθέσιμη στις έξι επίσημες γλώσσες του ΟΗΕ. Μάθετε περισσότερα για την επίσημη γιορτή.


ΚΑΡΦΙΞΤΕ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΑΣ ΣΤΟ ΧΑΡΤΗ!



Αν δεν το έχετε κάνει ακόμα, καταχωρήστε την εκδήλωσή σας στον χάρτη της Παγκόσμιας Ημέρας Εδάφους! Μην ξεχάσετε να μοιραστείτε φωτογραφίες από την εκδήλωσή σας στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης χρησιμοποιώντας τα hashtags #WorldSoilDay και #SoilSalinization και προσθέτοντας ετικέτα στο @GlobalSoilPartnership.

Θα συντάξουμε επίσης μια επίσημη φωτογραφική συλλογή WSD. Για να γίνετε μέρος της, παρακαλούμε μοιραστείτε τις καλύτερες φωτογραφίες σας μέσω αυτής της ΦΟΡΜΑΣ.

|Το εκπαιδευτικό πρόφραμμα εχει σταλει στα σχολεία των Σερρών !

Περισσότερα  στο τηλεφ 99398 και 6932755008 

Προγραμμα ΔΩΡΕΑΝ  https://www.fao.org/world-soil-day/en/



Τα εκπαιδευτικά προγράμματα τα τελευταία 14 χρόνια υποστηρίζονται από τους εθελοντές φορείς :

Τον  Όμιλο Σερρών για UNESCO, 
την ΠΡΑΞΙΣ .
 το Club Νέων της UNESCO Σερρών ,
την Αστροπύλη
καί τους Ευρωπαίους εθελοντές που έχουν την  ευθύνη της ηλεκτρονικής υποστήριξης.

Εθελοντές, είναι η Τατιάνα Αγγελίδου, Στέλλα Παπούλια, με τους νέους Ηλέκτρα Πολούα, Χαράλαμπο Δαυίδ, Δημήτρη Χατζημιχαηλίδη, Δασοπόνο ,Μαρία Χατζηδημητρίου mendoring , τους Ευρωπαίους εθελοντές,   με υποστηρικτές τον κ Κ. Βαβαλέκα, Θάνο Παπαγεωργίου .Ευθυμης Μακαράς,  Πεχλιβανίδης 


Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου